Enlaces accesibilidad
Música

Trezor: "L'escena musical actual està buida de contingut"

Notícia  Efecte Collins  
  • El duo de Barcelona ens mostra la reivindicació dins la música electrònica
  • Interpreten en directe 'MY PASSENGER', 'B-SIDE i 'GET DOWN' de l'àlbum 'Equality'
  • No et perdis el programa sencer sobre Trezor a RTVE Play Catalunya

Per
Efecte Collins - TREZOR - Programa Complet

Tot és política. En el programa d’avui, a Efecte Collins, els Trezor ens mostren la capacitat que té el ball i la música electrònica per reivindicar causes socials. Deixar-se anar pel ritme de la música i perdre el cap és quelcom eufòric que et permet veure les problemàtiques amb perspectiva.

Ballar a més, és universal. S’ha fet des dels orígens de la humanitat amb les danses ancestrals i no entén de races, sexes, gèneres ni cap altra distinció humana. La seva part de crítica i reivindicació ja estava present en el seu origen.

La música pels membres de Trezor és un art que esdevé un acte de protesta. Ells volen fer ballar els seus oients com a mostra de la revolució que pot promoure l’ésser humà amb el seu propi cos. Ballar uneix a tot el món. Quan ballem s’enforteix el cor i disminueix l’estrès, tot el que provoca un concert de Trezor.

Un moment de l'actuació a contra llum amb lers siluetes en negre dels dos membres del grup

Un moment de l'actuació de Trezor rtve catalunya

Jordi Way: "L'escena musical actual està buida de contingut"

La banda, formada per Mar Orfila i Jordi Way, té un compromís social que va més enllà de la música. El duo mostra interès per observar les problemàtiques que viu la ciutadania i reivindicar-les. Trezor sent que l’escena musical actual està buida de contingut i volen canviar-ho. Creen cançons per alliberar el cos i l’esperit.

Venim de moments foscos que han deixat entrar moltes emocions negatives, i Trezor té el ferm convenciment que la música ens salva. Son curiosos i busquen històries que els emocionin per poder-les explicar a través de les seves cançons i fer-les transcendir. Com la de Cloe Aicart.

Cloe Aicart: el seu procés

La Cloe és una nena que, després de patir assetjament escolar als vuit anys, va fer un canvi de sexe. A 'My Passenger' queda recollit el seu procés de transició i de com, a vegades, la vida és qüestió de acceptació i celebració. Explicar la seva història ha calat en el col·lectiu transsexual i ara és tot un exemple.

Aquesta cançó i el seu videoclip mostren el procés de creació habitual de Trezor. El duo barcelonès posa la mirada a l'exterior per detectar problemes socials que ocupin el dia a dia dels ciutadans. Amb la seva música, els relaten i els treuen a la llum per aportar el seu granet de sorra i ajudar les persones.

MY PASSENGER per TREZOR - Veure ara

Ousman Umar: d'emigrant a emprenedor social

Un altre exemple és l'Ousman, refugiat immigrant de Ghana que, gràcies als seus estudis ha creat una Fundació per promoure la cultura als països en vies de desenvolupament. Els Trezor s’inspiren amb la seva història de superació per una propera cançó que reivindicarà la situació de les persones migrades.

Un moment de l'actuació a contra llum amb lers siluetes en negre dels dos membres del grup

Un moment de l'actuació de Trezor rtve catalunya

Una proposta que trenca amb l’establert i vol demostrar que l’estil dance de la música electrònica pot transmetre un missatge d’alliberament, respecte i tolerància. Trezor va néixer l’any 2019 i ara tornen als escenaris amb el seu àlbum debut ‘Equality’ (2021). Ben segur vindran més històries a través de les seves veus i dels seus sintetitzadors.