Enlaces accesibilidad
Jornada de vaga

Milers de persones es manifesten al centre de Barcelona en el 4t dia de vaga educativa

Per
Milers de persones es manifesten al centre de Barcelona

Unes 10.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, es manifesten en la quarta jornada de vaga convocada de manera unitària pels sindicats educatius. Després de les dels dies 15, 16 i 17 de març, aquest dimarts ha tingut lloc una manifestació que s'ha iniciat a les 11.30 hores als Jardinets de Gràcia i ha acabat davant la seu de la conselleria.

Educació xifra en un 9,9% el seguiment del quart dia de vaga al sector públic, mentre que Ustec ho fa en un 40%, 40.000 assistents.

La nova jornada d'aturada se celebra després que aquest dilluns finalitzés la mediació amb la conselleria sense acords. Els sindicats acusen Educació de no voler revertir les retallades i el Departament assegura que hi té voluntat, però que no es pot fer tot de cop pel cost econòmic que comporta. A la jornada d'aquest dimarts s'hi han sumat les treballadores del 0-3 que reclamen més recursos.

Milers de docents es manifesten al centre de Barcelona | Lourdes Gata

A primera hora del matí, diversos manifestants han tallat el trànsit d'algunes de les principals vies de Barcelona. Els piquets han impedit la circulació per la Ronda Litoral, Ronda de Dalt, Meridiana i Gran Via de les Corts Catalanes, la qual cosa ha obligat la Guàrdia Urbana a desviar el trànsit en alguns casos.

Què demanen?

Els manifestants porten pancartes on es pot llegir "Més diàleg i menys imposició", "Revertiu les retallades en l'educació pública", "Els docents protestant, també estem educant", "N'hi ha prou de mentides, Cambray dimissió".

Els sindicats educatius han convocat per a aquest dimarts la quarta jornada de vaga i mobilitzacions en el sector educatiu per a exigir la retirada del calendari escolar i dels nous currículums i per a demanar millores laborals i educatives i que es reverteixin les retallades que el sector arrossega des de 2010.

"Se'ns enriuen a la cara. Ha estat una pèrdua de temps. Ens sentim menystinguts": Iolanda Segura critica una actitud "immobilista" del departament d'Educació i els pocs avenços en la negociació de les seves reclamacions. La portaveu del sindicat USTEC veu "possible" arribar a un acord i desconvocar la vaga, encara que el curs comenci una setmana abans: "El problema és tot el que hi ha al darrere, la falta de recursos".

Iolanda Segura: "Se'ns enriuen a la cara. És una pèrdua de temps"

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica que el Govern "posi en perill la llengua catalana" amb l'acord amb el PSC i que deixi en mans dels centres les decisions sobre política lingüística. "Com que l'ús de la llengua és molt desigual, has de marcar un criteri unificat", ha dit al respecte.