Enlaces accesibilidad
Manifestació SATSE

Infermeres i fisioterapeutes exigeixen unes condicions laborals dignes

Per
Condicions laborals dignes pels sanitaris

Les infermeres, infermers i fisioterapeutes han sortit avui al carrer amb una premissa clara: exigeixen unes condicions laborals dignes.

SATSE reclama millors condicions laborals per les infermeres | Natalia Sánchez

L’elevada càrrega assistencial que pateixen, la situació de precarietat en l'àmbit contractual i els sous baixos de la professió, han fet que molts professionals de la Salut diguin prou i s’hagin reunit aquest matí davant el Departament de Salut per reivindicar els seus drets.

Asseguren que treballen per cuidar de la salut dels pacients, però sense les condicions adequades, no és possible oferir un bon servei.

Sous baixos

Rosa Famadas, portaveu del sindicat SATSE a Catalunya, ha reivindicat la seva posició al programa 'Cafè d’Idees' de La 2 i Ràdio 4.

Afirma que es troben menystinguts pel Govern i demanen millores reals pel col·lectiu. Per exemple, exigeixen un increment salarial que es correspongui a la titulació universitària i a la gran responsabilitat que tenen dins el sistema sanitari. Atribueixen aquests sous tan baixos a què la professió sempre ha estat "històricament eminentment femenina".

Precarietat laboral

A aquestes condicions laborals se li suma l’estrès, el burnout i l’ansietat provocada per la precarietat que pateixen. Arrosseguen un desgast de la seva salut psicològica a causa de la sobrecàrrega i tensió assistencial provocada per la sisena onada de la pandèmia.

Satse reclamarà també als carrers que hi hagi plantilles suficients d'infermeres, infermers i fisioterapeutes en tots els serveis de salut i deixar així d'estar a la cua d'Europa i que es respecti la seva dignitat professional, possibilitant la seva reclassificació professional en el Grup A, sense subgrups. Una altra demanda essencial que forma part del nucli reivindicatiu és que les infermeres i infermers que porten molts anys de trajectòria professional sofrint unes dures condicions laborals puguin accedir, si així ho desitgen, a la jubilació anticipada.