Enlaces accesibilidad
Entrenament analític

Treball abdominal amb Cesc Escolà i Laia Palau

  • En Cesc Escolà entrevista a la jugadora de bàsquet i medallista olímpica Laia Palau
  • L'exercici d'avui es centra en un entrenament analític de l'abdomen
  • Cada dilluns a les 8 del matí, un nou programa a RTVE Play

Per
Fitmés - Treball abdominal amb Cesc Escolà i Laia Palau

Aquesta setmana, en Cesc Escolà presenta Fitmés junt amb la Laia Palau, jugadora de bàsquet i medallista olímpica. En Cesc i la Laia, la jugadora amb més partits de la història de l'Eurobasket, duen a terme un escalfament ràpid on activar espatlles i cames abans de centrar-se en l'entrenament principal d'avui: una sessió analítica d'abdominals.

Dilluns 17 Programa 2

Taula d'entrenament
Benefici corporal Temps Tipus d'exercici
Tot l'abdomen, tríceps 4 min. Planxa, abdominals
Abdomen lateral, múscul trasvers 4 min. Crunch lateral, extensió abdominal
Zona baixa de l'abdomen 4 min. Power crunch, aixecament de pes

L'entrenament

I comencem amb el plat fort! L'entrenament d'avui té lloc al terra, així que aneu preparant el mat. El primer bloc d'exercicis es centra en treballar la zona del CORE, evitant així possibles problemes d'esquena.

En Cesc i la Laia creuen cames mentre fan la planxa per a activar totes les parts de l'abdomen. Després, duen a terme unes abdominals on també activen el tríceps, alternant braços sense moure el maluc. Tot seguit fan la segona ronda de planxa, seguida d'un exercici de força amb els braços, i conclouen juntant els peus i fent laterals.

Després d'un petit descans, comencem amb el segon bloc de la rutina, on necessitarem una ab wheel i una pilota medicinal – encara que podem fer servir també les mans i un coixí respectivament. No hi ha excuses!

Comencem de costat per a treballar la zona oblíqua de l'abdomen lateral. Mitjançant un crunch lateral, tanquem i obrim braços mentre flexionem el genoll inferior per a baixar la intensitat. Canviem de costat i seguim amb el crunch, buscant recorregut i no velocitat. Pensem en el moviment que fem i estrenyem fort per congestionar més la musculatura! Per últim, agafem la pilota medicinal i la ab wheel, i durem a terme una extensió abdominal del múscul transvers.

I arriba el bloc final! Comencem estirant-nos i movent les cames de baix cap a dalt, treballant així la zona baixa de l'abdomen. No oblidem vigilar que l'abdominal enmig de la lumbar estigui neutre!

Tot seguit, elevem el maluc amb els talons enfocant cap al sostre, i ho seguim amb un power crunch. A continuació enganxem els talons a terra i agafem un pes, que aixecarem amb la mà al pit i amb l'esquena ben recta. I tanquem amb un joc sorpresa, on el Cesc i la Laia intenten tombar-se mutuament!

I com de costum, concluïm amb estiraments per evitar dolors articulars!

Repte #Fitmés

Mentre espereu el proper programa, on tindrem de convidada a la Sor Lucía Caram, recordeu fer un cop d'ull al repte que en Cesc ens proposa cada setmana a les seves xarxes i compartir-lo amb el hashtag #Fitmés. Ens veiem aviat!