Enlaces accesibilidad
Teatre

Liceu estrena '(ÒH!)PERA', una aposta per l'òpera amb grans dissenys

  • Núria Giménez-Comas, Marc Migó, Jose Río-Pareja i Fabià Santcovsky són els quatre compositors
  • La directora del Disseny Hub Barcelona assegura que el projecte pretén ser un aparador per mostrar el "talent emergent"
  • El Liceu vol arribar a un públic nou, per aquest motiu les entrades estaran al voltant dels 35 €

Per
El Liceu dona vida a '(ÒH!)PERA', un format diferent de l'òpera tradicional

L'òpera reformulada arriba a Barcelona de la mà d'un nou projecte innovador, una posada en escena que combina l'òpera de petit format amb el disseny. Escenografies diferents i grans dissenys sorprendran els espectadors.

Així, el Gran Teatre del Liceu estrenarà '(ÒH!)PERA' els dies 9 i 10 de juliol,  que inclourà quatre obres de quatre compositors: Núria Giménez-Comas, Marc Migó, Jose Río-Pareja i Fabià Santcovsky. Cadascuna tindrà 30 minuts de durada i es representarà durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu.

'(ÒH!)PERA' tindrà quatre reptes

Es tracta d'una posada en escena que respon a quatre reptes: portar l'òpera d'avantguarda a escenografies i experimentació en una ciutat que té les escoles de disseny més importants del sud d'Europa. També fa que compositores i compositors tinguin un espai real on poder crear, servir-se del bon ecosistema teatral de la ciutat. El tercer repte és que directors facin el sala-òpera. I un quart: buscar noves formes d'explicar el gènere operístic per atraure a gent jove que no acaba de connectar amb les òperes de gran format.

Aparador per mostrar el "talent emergent"

La directora del Disseny Hub Barcelona, Mireia Escobar, ha afirmat que el projecte pretén "ajuntar diferents ecosistemes" i ser un aparador per mostrar el "talent emergent" de Barcelona. En la mateixa línia, vol "complementar" la formació dels joves estudiants de disseny i "facilitar-los" l'aprenentatge en un entorn real.

De fet, Escobar ha avançat que la intenció és que el projecte "duri uns quants anys". I, en aquest sentit, ha apuntat que hi ha diverses escoles "en llista d'espera" per començar la pròxima edició.

Quatre microòperes de compositors catalans

Pel que fa a les quatre òperes, es tractarà de quatre peces encarregades a compositors catalans, que el Liceu ha seleccionat del projecte Barcelona Creació Sonora de l'ICUB. L'encàrrec té com a particularitat que pot comptar amb un màxim de sis artistes a escena, entre cantants instrumentistes.

Arribar a nous públics

Amb aquest projecte el Liceu també vol "arribar a nous públics", tal com ha explicat el director general de l'equipament, Valentí Oviedo. És per aquest motiu que les entrades estaran al voltant dels 35 €.

Per la seva banda, el director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, ha assegurat que es tracta d'una iniciativa "que posa el primer esglaó" d'un projecte "més global" del Liceu que vol fomentar la nova creació. "L'aposta per la creació és fonamental", ha defensat Oviedo.