Enlaces accesibilidad
Fotogaleria del 2021

Un any marcat per la vacunació

  • El 2021 serà per sempre l'any que vam poder frenar la pandèmia gràcies a les vacunes, però també hem vist plorar Leo Messi i hem pagat la llum més cara de la història.

Per

L'any que vam fer front a la Covid-19

anterior siguiente
10 Fotos 1 / 10 ver a toda pantalla

El 2021 ha estat l'any de la vacunació massiva a Catalunya. El gener s'encetava amb la campanya a les residències i ha acabat amb la immunització dels nens d’entre 5 i 11 anys. Enmig de la sisena onada, més del 70% dels catalans ha rebut la pauta completa i es prepara per rebre tercera dosi. Un any en què s’ha generalitzat l’ús del certificat covid per entrar a restaurants o poder ballar, s’han generalitzat les trobades massives al carrer per beure

En clau política el Parlament ha investit Pere Aragonès gràcies als vots d'ERC, Junts i la CUP. Precisament, després de més tres anys encarcerats, el 23 de juny, Carme Forcadell,  Jordi SànchezJordi CuixartOriol Junqueras,  Quim FornJosep RullJordi TurullRaül Romeva i Dolors Bassa abandonaven les presons de LledonersPuig de les Basses i Wad-Ras. El Govern espanyol els concedia l'indult per "raons d'utilitat pública" i poder restituir la convivència.

En clau econòmica, les dades d’atur s’han enfilat a xifres pre-pandèmia. Ara bé, el 2021 ens deixa l’adeu definitiu de Nissan a Barcelona. La multinacional deixa 1.400 empleats directes a l'atur. L’altre titular destacat que ens afecta a tots, cada vegada més, és la inflació que s’enfila a rècords de tres dècades impulsades pel preu de la llum va començar a pujar i no ho ha parat fins a arribar a fregar els 400 €/MWh.

Aquest estiu, un Leo Messi visiblement emocionat deia adeu al F.C. Barcelona després de tota una vida vinculada al club i setze anys jugant al primer equip. Qui també ens ha deixat aquest any és l'arquitecte Oriol Bohigas,  figura clau per entendre l'arquitectura moderna de Barcelona i una de les persones més importants a l'hora de dur a terme la transformació de la ciutat per poder allotjar els Jocs Olímpics del 1992.