Enlaces accesibilidad
Inhabilitació

El Govern expressa el seu suport a Juvillà i treballarà per "acabar amb la repressió"

  • Segons Patricia Plaja, la inhabilitació de Juvillà constitueix "un atac directe a la llibertat d'expressió"
  • La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha garantit que preservarà els "drets i llibertats" del secretari

Per
El Govern expressa el seu suport a Juvillà

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha expressat el suport de l'executiu català al diputat de la CUP Pau Juvillà, inhabilitat per no haver retirat un llaç groc de l'ajuntament on era regidor en període electoral, i ha assegurat que la Generalitat continuarà treballant per a acabar amb la "repressió".

Segons la portaveu catalana, la inhabilitació de Juvillà constitueix "un atac directe a la llibertat d'expressió" i és una prova que la "repressió" contra els representants independentistes encara no ha acabat.

La portaveu del Govern ha declinat opinar sobre quin ha de ser la resposta del Parlament davant la inhabilitació del secretari tercer de la Mesa. "Hi ha separació de poders", ha indicat la portaveu, que ha destacat que és la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui ha de "fixar els criteris que consideri" en tant que "màxima autoritat del Parlament".

Borràs assegura que no té "potestat ni voluntat" de retirar-li l'escó

En aquest sentit, Borràs ha apuntat que Juvillà ha de mantenir ara com ara el seu escó perquè la decisió del TSJC encara pot ser objecte de recursos. "Fins que no hi hagi sentència en ferma Juvillà continuarà sent diputat d'aquest Parlament", ha afirmat la presidenta del Parlament.

Pau Juvillà emplaça a buscar una resposta "col·lectiva"

El diputat de la CUP Pau Juvillà ha instat les diverses forces polítiques, i de manera especial a les sobiranistes, a buscar una resposta "col·lectiva" a la seva inhabilitació.

En una roda de premsa realitzada en la cambra legislativa catalana, Juvillà ha lamentat aquesta sentència, que ha considerat com a "injusta", ha anunciat que la recorrerà davant el Tribunal Suprem, i ha anomenat al Parlament a "exercir la seva sobirania" si la Junta Electoral li retira el seu escó abans que es resolgui el seu recurs.

Diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà

Diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà

Segons Juvillà, que ha dit que tornaria a actuar com ho va fer quan es va negar a retirar uns llaços grocs en període electoral, "l'Estat espanyol, integrat per tots els seus aparells repressius, continua la seva espiral de repressió en contra de l'independentisme i els seus càrrecs electes".

"Des de l'Estat es vol guanyar en els jutjats el que no poden guanyar democràticament", ha retret Juvillà, que ha considerat que "els llaços grocs no són un símbol partidista sinó de solidaritat col·lectiva, i són producte d'un ampli consens dins de la societat catalana".