Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Viqui Molins: "Els sensesostre em donen lliçons de vida meravelloses"

  • La monja teresiana demana pisos de lloguer social a l'administració i que les persones entenguin què és la pobresa
  • Viqui Molins: "Quan em fico al llit, no puc deixar de pensar amb els que estan al carrer. Em sento malament"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Viqui Molins: "Els sensesostre em donen lliçons de vida meravelloses"

La monja teresianaViqui Molins, explica que des de la crisi del 2008 no hi ha hagut recuperació per a moltes famílies: "Hi ha hagut una davallada des del 2008, no ens hem refet de la crisi i ha arribat la pandèmia". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Viqui Molins parla de l'experiència a vegades gratificant d'ajudar a persones sense llar: "Em va cridar l’atenció un vellet que semblava un Sant Francesc, em va donar una lliçó de vida a mi".

"L'urgent són pisos de lloguer social"

La religiosa insisteix en que cal facilitar l'accés a l'habitatge social com una ajuda necessària i lamenta que sigui tan difícil accedir-hi per a moltes famílies i assenyala la manca d'habitatge, per una banda, i la complexitat del procés per la burocràcia i ha recordat l'incendi a la Plaça Tetuan de Barcelona on van morir quatre persones d'una mateixa família: "Cada nit quan em fico al llit no puc deixar de pensar en la gent que dorm al carrer".

"Hi ha 'Menas' que em demanen que els hi busqui una mare"

La monja teresiana defineix els menors no acompanyats com "petits delinqüents", que han estat víctimes de la societat:. "Si tinguessin les experiències que jo tinc, mai parlarien malament d'un MENA". Viqui Molins explica que aquests nois li demanen que els hi busqui una mare o que li diuen 'abuela!': "Hem fet un equip de futbol amb aquests nois, estan feliços fent una vida normal i educativa". La religiosa també s'ha referit a les persones que són a la presó: "La presó no reinsereix, té mancances i és difícil aprendre la llibertat a la presó".

'Cantem amb els sense sostre'

Viqui Molins ens ha presentat el festival 'Cantem amb els sense sostre', que comptarà amb músics i cantants, com Marina Rossell i també amb el Mag Lari, a qui Molins li ha demanat un 'miracle dels seus' "A veure si fa un miracle d'aquests seus, màgic i hi ha llits per tothom!". El festival serà el diumenge 19 de desembre a l'Església de Santa Anna de Barcelona.