Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Manuela Carmena: "Confio en el canvi d'actituds de Sánchez i Aragonès"

  • L'exalcaldessa de Madrid qualifica la falta de suport de Pablo Iglesias per mantenir l'alcaldia de "no raonable"
  • Manuela Carmena: "Hem deixat una mena de barra lliure política per dir el que es vulgui i és un disbarat"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Manuela Carmena: "Confio en el canvi d'actituds de Sánchez i Aragonès"

L'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha dit que confia en el diàleg obert entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès, "confio en el canvi d'actituds i crec que n'hi ha hagut". Manuela Carmena ha demanat que el diàleg es faci sense pensar en els rèdits electorals perquè es pot influir molt més en la societat amb missatges i actituds: "Cal oblidar-se de l'obsessió de guanyar eleccions perquè el que és important és canviar la societat". En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, Carmena ha assegurat que el més rellevant és escoltar i "posar-se en les sabates dels altres".

"L'èxit del partit a vegades supera el que s'ha de fer"

Manuela Carmena ha considerat que la falta de suport de Pablo Iglesias al seu retorn a l'alcaldia no era raonable "A vegades, hi ha un afany de l'èxit del partit o l'associació".

Carmena també s'ha referit a la vicepresidenta Yolanda Díaz, qui ha admès "que li agrada" però que per ser coherent cal conèixer els projectes que proposa: "Ni ens coneixem. Yolanda o Ada Colau són a la política institucional i jo no".

"Hem deixat barra lliure per dir el que es vulgui"

L'exalcaldessa de Madrid ha presentat el seu llibre 'La joven política' al programa. En ell reflexiona sobre el paper que han de tenir els partits i els governs per a fer la democràcia més sòlida.

Carmen ha aprofitat per reclamar que hi hauria d'haver un cert control perquè els qui "menteixen, desqualifiquen i insulten" hagin d'abandonar la política: "Hem deixat una mena de barra lliure, és una bestiesa".

"L'administració no premia la iniciativa"

Manuela Carmena ha lamentat que no s'hagi creat una "cultura" a l'administració que premiï la iniciativa: "La cultura és: 'Fem el de sempre, perquè no ens passi res'". Carmena també ha reclamat passar comptes amb els polítics i posa d'exemple el seu cas, quan va arribar a l'alcaldia de Madrid i no ha trobat cap document del qual havia fet l'equip anterior: "La política es basa en el curt termini i caldria rendir comptes".