Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Junqueras veu "poc coherent" que Junts no s'assegui a la taula de diàleg

  • El president d'ERC veu "molt difícil" arribar a un acord en altres aspectes dels pressupostos de l'Estat, si no hi ha acord "en coses molt importants" com l'audiovisual
  • Oriol Junqueras critica que "tot el PSC hagi aplaudit amb entusiasme la repressió, la presó o votar el 155"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Junqueras veu "poc coherent" que Junts no s'assegui a la taula

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha dit que Esquerra s'asseu a totes les taules per arribar als millors acords possibles i perquè es vegi qui actua de bona fe i qui no tant. Junqueras, sense citar expressament a Junts per Catalunya, ha dit que li semblava "poc coherent" que una part de l'independentisme se'n desentengui de la taula de diàleg, després d'haver aconseguit que el govern espanyol s'hi assegui: "És més fàcil dir no a tot. Però és útil?: Crec que no". El president d'ERC considera que el partit republicà està assumint la "responsabilitat de fer pal de paller".

"El PSC ha aplaudit amb entusiasme la repressió"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Oriol Junqueras ha dit que no arribarà a acords amb el PSC fins que no "treballin de manera prioritària per la societat catalana". Junqueras ha aclarit que no pot ser que hi hagi partits que s'han reivindicat com a catalanistes i que hagin aplaudit "amb entusiasme la repressió, la presó de molts dels nostres o l'aplicació del 155. La llista és llarga". Junqueras també ha retret al PSC que hagi renunciat al dret a decidir i que "no defensa amb entusiasme el model educatiu".

"Hi ha possibilitats d'arribar a un acord, però ja veurem"

Oriol Junqueras, es mostra convençut que hi ha possibilitats d'arribar a un acord per aprovar els pressupostos de l'Estat, però assegura que depèn que hi hagi acords en qüestions molt importants: "Si no hi ha acords en qüestions fonamentals per l'economia, de milers de llocs de treball en l'àmbit audiovisual, és molt difícil d'arribar a acords en moltes altres coses".

"El català és la llengua pròpia de Catalunya"

Junqueras ha dit que Esquerra defensarà el valor de la llengua catalana perquè sigui la llengua comuna: "El català és la llengua pròpia de Catalunya i hauria de ser la comuna". Junqueras ha afegit que valorava la diversitat lingüística, que diu "ajuda a Catalunya" però que estan convençuts que Catalunya "té una llengua que li és pròpia i farem valer la força democràtica".