Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alícia Romero: "No veiem polítiques independentistes als pressupostos"

  • La portaveu del PSC explica que Salvador Illa ha demanat una reunió urgent per desencallar els pressupostos
  • Alícia Romero: "Tots els escenaris estan oberts. Estem fent un oferiment honest i sincer"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alícia Romero: "No veiem polítiques independentistes als pressupostos"

La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha afirmat que l'actitud del Govern de la Generalitat ha canviat respecte a la independència. Romero ha destacat que no veuen "polítiques independentistes" ni al Govern, ni als pressupostos, ni en l'actitud de l'executiu: "No veig que s'impulsi cap política independentista. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Alícia Romero S'ha mostrat convençuda que el president Pere Aragonès no recuperarà el camí unilateral.

Illa demana una reunió urgent amb Aragonès

Alícia Romero ha explicat que Salvador Illa ha demanat una reunió urgent amb Pere Aragonès per desencallar els pressupostos catalans i considera que "no és tolerable" que el Govern no vulgui ni parlar-ne amb el PSC. La portaveu parlamentària dels socialistes ha dit que ara mateix tots els escenaris estan oberts i demana anar pas a pas: "És un oferiment honest i sincer".

"No es pot tolerar el mercadeig amb la CUP"

La socialista ha detallat les cinc prioritats dels socialistes per encarar la negociació dels pressupostos catalans: "reforçar les polítiques de salut, reactivar l'economia, les polítiques d'igualtat, els fons europeus i polítiques socials perquè ningú quedi enrere". La portaveu del PSC ha assegurat que "no es pot tolerar el mercadeig amb la CUP" i planteja que el Govern rebutgi a la CUP.

Espera coherència d'ERC amb els pressupostos de l'Estat

Amb relació a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat, Alícia Romero ha assegurat que espera que ERC sigui "coherent" amb la necessitat d'un govern progressista i que de no aprovar-se afectaria els pressupostos catalans: "Els pressupostos que presenta Pedro Sánchez són expansius i representen per Catalunya 25 mil milions d'Euros". Romero lamenta que ERC tingui una actitud amb el PSOE diferent de la que té amb el PSC.