Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Salvador Illa: "Si la CUP esmena la totalitat, es trenca la majoria"

  • El cap de l'oposició al Parlament pel PSC critica la CUP per entorpir l'aprovació dels pressupostos catalans
  • Assegura que vol intensificar la seva relació amb Pere Aragonès "pel bé de Catalunya"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Illa: "Si la CUP esmena la totalitat, es trenca la majoria"

El cap de l'oposició al Parlament pel PSC, Salvador Illa, ha afirmat que, si la CUP presenta una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat, implicaria un trencament de la majoria de la investidura. Illa ha demanat "serietat" a la formació anticapitalista. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Illa ha assegurat no entendre com després de cinc mesos de legislatura el govern català s'està trobant amb un risc real de no tirar endavant els comptes. "De què han parlat en aquest temps els socis de govern?", s'ha preguntat.

Aragonès i la seva tria: seny o rauxa

El líder dels socialistes al Parlament de Catalunya ha demanat al president Aragonès que es decideixi entre el suport de la CUP o el del PSC als pressupostos. Ha confirmat que el seu partit "està estudiant" al detall les xifres, i ha afirmat que són "millorables". Ha insistit que Aragonès ha d'escollir entre "els radicals de la CUP" o la "centralitat de la formació política" del PSC.

Més relació amb el president de la Generalitat

Salvador Illa ha reconegut que la seva relació personal i política amb Pere Aragonès és "correcta", cordial, però ha assegurat que hauria de ser "més intensa", perquè "li aniria millor al país".

Illa mostrat la seva disposició a intensificar la relació amb el president de la Generalitat i que està disposat a fer-ho possible.

Collboni, nou alcalde de Barcelona

El cap de l'oposició al Parlament pel PSC ha assegurat que no serà candidat del seu partit a l'alcaldia de Barcelona. Ha confessat que Pedro Sánchez li ha demanat que sigui el pròxim president de la Generalitat, "i en això estic", ha reconegut Illa. També ha vaticinat que Jaume Collboni serà el proper alcalde de la capital catalana.