Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Martín Blanco: "Posar Catalunya en mans de la CUP és un autèntic desastre"

  • El portaveu de Ciutadans defensa que català i castellà haurien de conviure a l'aula "amb la normalitat que es viu al carrer"
  • Nacho Martín Blanco: "Queda molt lluny anar amb el PP en una candidatura"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Martín Blanco: "Posar Catalunya en mans de la CUP és un autèntic desastre"

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha afirmat que la CUP acabarà aprovant els pressupostos de la Generalitat i veu "surrealista" que es torni a dependre de l'assemblea cupaire: "És un autèntic desastre". En una entrevista amb Gemma Nierga al 'Cafè d'idees', Martín Blanco ha criticat que, de forma "sistemàtica" es deixi Catalunya en mans de la CUP: "Molta gent ha de començar a dir en públic el que diu en privat, que posar en mans de la CUP la comunitat, l'economia, és un desastre".

Partidari de sumar amb els constitucionalistes

Amb relació a la iniciativa que es va presentar ahir a Barcelona de fer una llista conjunta dels partits constitucionalistes a Catalunya, el portaveu de Ciutadans ha admès que "queda molt lluny". Nacho Martín Blanco hi va assistir i diu que hi va trobar molt bon ambient.

Martín Blanco ha destacat la intervenció de Jordi Canal: "Veiem com els separatistes tornen a fer coses per acabar com l'any 2017. Soc molt partidari de sumar amb els constitucionalistes, hem de ser capaços de tenir altesa de mires, però no tinc gens d'interès a diluir les sigles de Ciutadans".

Comissaris polítics a l'aula

Nacho Martín Blanco ha assegurat que el Govern posarà el que considera "comissaris polítics" per controlar que les classes es facin en català, "quan tenim sentències que diuen que com a mínim el 25% de les classes s'han de fer en castellà".

Martín Blanco ha dit que català i castellà han de conviure a les aules com ho fa al carrer, diu que el Govern de la Generalitat només vol que n'hi hagi una i ha denunciat la campanya de Plataforma per la Llengua: "Diuen que s’ha de delatar als professors fan la classe en castellà. És una cosa Orwel·liana".

"És una taula de xantatge"

Martín Blanco ha afirmat que la taula de diàleg pretén exigir al govern central que segueixi fent concessions i la titlla de "taula de xantatge". El portaveu de Ciutadans ha assegurat que la taula de diàleg hauria de servir per acordar mesures de desenvolupament econòmic, per a les pimes o els autònoms i ha lamentat que aquestes qüestions "no són els termes en el que s'estan produint les converses".