Enlaces accesibilidad
Desmarcats

África Zamorano: "L'objectiu principal era batre la meva millor marca per estar als Jocs Olímpics"

Notícies Desmarcats  
  • La nedadora del CN Sant Andreu té la mínima olímpica en els 200 metres esquena
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - África Zamorano, nedadora olímpica del CN Sant Andreu

Al plató del Desmarcats hem parlat amb l’Àfrica Zamorano, nedadora del CN Sant Andreu. Ja té la mínima olímpica per Tòquio en els 200 metres esquena en batre la seva marca personal. Tot i tenir garantida la seva presència als Jocs Olímpics, ens ha confessat que és ambiciosa i que intentarà aconseguir una plaça més en els 200 metres estils.

Millorar la marca pròpia per obtenir la mínima olímpica

La nedadora catalana del CN Sant Andreu va aconseguir el desembre la plaça per Tòquio en els 200 metres esquena en el Trofeu Internacional Castalia-Castelló. Zamorano explica quina era el repte en aquest campionat: "L'objectiu principal era batre la meva millor marca per estar als Jocs". Un cop assolit, la nedadora somia en fer rècord d'Espanya: "Se'm ressiteix una mica, però el podré batre d'aquí a poc i això em dóna l'impuls per seguir lluitant per aquesta prova".

També vol la mínima als 200 metres estils

La catalana va ser cinquena a l'Europeu de Budapest. Inconformista per naturalesa, amb el bitllet per a Tòquio als 200 metres esquena, també vol classificar-se pels 200 estils: "No vaig fer la marca FINA 'A' que demanen per aconseguir la mínima, però vaig fer la FINA 'B' i amb aquesta marca intentarem competir també en aquesta prova".

Vacunada per a Tòquio

El Comitè Olímpic Internacional conjuntament amb el govern espanyol van acordar vacunar els seus esportistes amb dosis subministrades pel mateix país, tot justificant que representen Espanya i que han de disputar la competició amb la màxima seguretat sanitària possible. L'África Zamorano confessa que va rebre la primera dosi quan va arribar de l'Europeu: "L'exèrcit en va posar la primera dosis a tots els esportistes olímpics perquè ho van pactar així i ara estem esperant la segona".