Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Marta Galimany: "A Doha la meva adaptació va ser correcta. A Sapporo les condicions climàtiques no seran tan dures"

Notícies Desmarcats  
  • L'atleta tarragonina ultima la preparació per als seus primers Jocs Olímpics
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Marta Galimany, atleta

L'atleta tarragonina de 35 anys, Marta Galimany explica quina preparació està seguint a pocs dies per a estrenar-se per primera vegada en uns Jocs Olímpics. Galimany va aconseguir, el febrer del 2020, mínima per a competir a la prova de marató, una disciplina que es disputarà a la ciutat japonesa de Sapporo per les dures condicions climàtiques de Tòquio.

Marató de Sapporo

Marta Galimany valora positivament el canvi de Tòquio a Sapporo per a la marató i les proves de marxa atlètica, ja que així "es podran evitar una mica les condicions climàtiques de Tòquio que seran molt dures". Un canvi de localització a 1000 metres al nord i, per tant, amb més altitud per afavorir la salut de totes i tots els atletes. Sobre els entrenaments de les últimes setmanes, l'esportista de Valls explica que "estem en l'específic de marató i tots els entrenaments ja són de tirades més llargues, estem afegint bastant de quilometratge".

Font-Romeu i Valls

L'últim esprint abans dels Jocs Olímpics de Tòquio, Galimany l'està passant a Font-Romeu fent entrenament en alçada: "aquí les condicions són ideals, perquè no fa calor. Però en uns dies sí que baixaré a Valls, ja que la humitat i calor que tenim s'assemblen una miqueta al que ens trobarem a Sapporo". L'any 2019 va competir al Mundial de Doha i "les condicions eren molt més dures que no pas les que ens trobarem a Sapporo i la meva adaptació va ser correcta".

10000 de Birmingham

La catalana va participar als 10000 metres de la Copa d'Europa de Birmingham, no va poder assolir l'objectiu que pretenia i finalment s'ho va prendre com una prova de preparació: "no va ser la meva millor carrera, vaig pagar l'esforç de voler sortir massa endavant. La cursa no va ser l'esperada, però sí que em suma com un bon entrenament".