Enlaces accesibilidad
Certificat digital covid de la UE

Ja pots descarregar el teu passaport covid per viatjar aquest estiu

  • El document acredita haver estat vacunat, haver superat la malaltia o tenir un test negatiu
  • A partir de l'1 de juliol, el document servirà per poder viatjar per tots els països de la Unió Europea
  • El certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut

Per
Ja pots descarregar el teu passaport covid

El Departament de Salut ha posat en marxa el certificat covid digital, que facilitarà els desplaçaments per la Unió Europea aquest estiu. El certificat covid digital de la UE o passaport sanitari és un document que acredita tres possibles situacions individuals: certificat de vacunació contra la covid-19, certificat de recuperació de la covid-19 i certificat de prova diagnòstica covid-19 negativa.

Llum verda al passaport sanitari | Lorena Hens

En vigor a la UE l'1 de juliol

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol, i estarà en vigor durant dotze mesos. El desplegament d'aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves i progressivament s'hi aniran afegint altres funcionalitats. El certificat no serà un requisit indispensable per exercir el dret a la lliure circulació i no se’l considerarà un document de viatge.

La Meva Salut

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Pròximament estarà també disponible a les aplicacions mòbils i en altres formats.

El passaport covid ha començat a funcionar a Espanya

El passaport covid ha començat a funcionar a Espanya

El ple ha donat llum verda al passaport sanitari amb 546 vots a favor, 93 en contra i 51 abstencions en el cas del reglament per a ciutadans de la Unió Europea i amb 553 vots a favor, 91 en contra i 46 abstencions en el cas de persones de països tercers.

Durant les negociacions entre l'Eurocambra i el Consell, els dos colegisladors, es va acordar que els estats no imposessin restriccions addicionals, com quarantenes, a les persones amb passaport sanitari. Amb tot, els estats poden imposar-les en cas que ho considerin necessari.

Proves assequibles i accessibles

Els Estats de la Unió han d'intentar que els tests siguin assequibles i fàcils d'aconseguir. A petició del Parlament, la Comissió ha promès que mobilitzarà 100 milions d'euros de l'Instrument d'Assistència Urgent perquè els Estats membres puguin comprar tests per expedir els certificats COVID digitals.

Tres acreditacions

El certificat digital covid de la UE el componen diverses acreditacions que certifiquen si s’està vacunat contra el virus, si s’ha passat la malaltia o si es té una prova diagnòstica negativa recent.

Es pot demanar qualsevol dels tres, tot i que si s’ha completat la pauta vacunal, es recomana utilitzar aquesta opció perquè és el que té una validesa més llarga (un any). El certificat de recuperació de la covid-19 té una validesa de tres mesosrecuperació de la covid-19 i el de prova negativa dura entre 24 i 72 hores des del moment de la prova en funció de si es tracta de PCR o test d’antígens.