Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Maurici Lucena: "Si no s'amplia l'aeroport augmentaran els preus dels bitllets"

  • El president d'Aena recorda que a Madrid no hi ha cap trava sobre l'ampliació de Barajas
  • Confirma que el "sí" de la Generalitat és imprescindible pel futur del projecte
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Maurici Lucena: "Si no s'amplia l'aeroport, augmentaran els preus dels bitllets"

Maurici Lucena, president d'Aena i exdiputat del PSC, ha assegurat que si no s'amplia l'aeroport Josep Tarradellas - El Prat, el preu dels bitllets acabarà pujant. Ha advertit que l'aeroport arribarà tard o d'hora al seu límit, com va estar a punt de passar l'any 2019, i que no és sensat plantejar augmentar les terminals i no fer-ho amb les pistes.

El gran hub del sud d'Europa

El president d'Aena ha destacat que es pretén convertir l'aeroport en un hub de vols intercontinentals, que és el que garanteix rendibilitat i rellevància. S'ha referit a Ada Colau i les seves declaracions, on afirmava que Aena plantejava el projecte com un "o ho prens o ho deixes", i les ha titllat de "dèbils". Ha remarcat que la proposta està oberta a negociar-se i redefinir-se.

Una inversió a l'altura dels Jocs Olímpics

Maurici Lucena ha cridat l'atenció sobre l'alt risc de decadència econòmica que pot patir Catalunya. Segons Lucena, un dels elements que podria mitigar-la seria l'ampliació de l'aeroport: una inversió de mil set-cents milions d'euros i prop de vint mil llocs de feina directes. En aquest sentit, ha comparat la seva dimensió econòmica amb la dels Jocs Olímpics per Barcelona i Catalunya.

Cap trava a Madrid per ampliar Barajas

El president d'Aena ha fet memòria recordant,"d'ença que sóc petit", que sentia peticions d'ampliar l'aeroport de Barcelona. Ha posat l'exemple de Madrid, on ningú està posant "ni una sola trava" per una nova ampliació de Barajas i ningú posa cap problema. Ha valorat que a Madrid es té molt clar que l'aeroport és un dels eixos claus pel futur econòmic i la competitivitat de la seva economia.

El Delta del LLobregat, encara més protegit

Maurici Lucena s'ha referit a l'afectació que l'ampliació de l'aeroport podria tenir sobre el Delta del Llobregat. Segons la proposta d'Aena, s'augmentarà l'àrea protegida, que equivaldria al 20% dels aiguamolls de l'Empordà. Ha confirmat que la Generalitat ha d'autoritzar el vessant mediambiental i ha lamentat la negativa al projecte que va expressar Damià Calvet, l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat.