Enlaces accesibilidad
Mercat immobiliari

La pandèmia no serveix per abaratir l'accés a l'habitatge

  • A Barcelona, els pisos amb un preu inferior als 200 mil euros representen el 19% de l'oferta, 3 punts més que fa un any

Per
La pandèmia no serveix per abaratir l'accés a l'habitatge

Lluny del que auguraven moltes previsions, la pandèmia no ha fet aflorar més habitatges assequibles en venda. A Barcelona, els pisos amb un preu inferior als 100 mil euros representen només l'1'7 per cent de tot el parc. Aquest és un percentatge que ara fa un any, abans de la Covid, era només dues dècimes inferior.

Els pisos per sota dels 200 mil euros pràcticament igual que fa un any

Si ampliem l’horitzó fins els 200 mil euros, l'oferta a la capital catalana representa en prou feines el 19 per cent de total, tres punts més que ara fa un any, segons dades del portal Idealista. Aquestes xifres confirmen l'error en les previsions de molts experts, quan es va iniciar la pandèmia, sobre la caiguda de preus que comportaria, segons explica el responsable a Catalunya, Eduard Vilaplana.

De fet, amb l'avenç de la vacunació. l'activitat del mercat immobiliari és ja molt semblant, en nombre d’operacions, a la que hi havia abans de la Covid. A banda de Barcelona, a la resta de capitals de província de l'Estat, el percentatge d'habitatges de menys de 100 mil euros és molt superior a l'1 per cent, i arriba al 18.