Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Santi Rodríguez: "És el mateix que governi Torra, Puigdemont o Aragonès"

  • El secretari general del PP a Catalunya creu que el Govern ha donat alè als violents
  • Considera que JxCat i la CUP competeixen en radicalitat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "És el mateix que governi Torra, Puigdemont o Aragonès"

Santi Rodríguez, secretari general del Partit Popular a Catalunya, ha lamentat que el Govern de la Generalitat torni a tenir els dos mateixos socis amb l'afegit de la CUP, que pot radicalitzar l'executiu català. Ha confessat que volia la repetició electoral i no veu cap diferència si el president és Puigdemont, Torra o Aragonès.

JxCat i La CUP, competint en radicalitat

El secretari general del PP a Catalunya ha posat el focus en la radicalització de JxCat, fins al punt que intenten competir amb la CUP, però "des del Govern i amb corbata". Segons Rodríguez, JxCat ha abandonat qualsevol ideologia i només parlen d'identitat i independència. En aquest sentit, ha descrit ERC com un partit més centrat a fer polítiques i massa escorat a l'esquerra.

Un Govern que dona alè a la violència

Rodríguez ha criticat el suport que des del Govern de la Generalitat ha donat als violents, recordant l'"apreteu, apreteu", frase que el President Torra va dirigir als CDR. També ha recordat que no van condemnar fets violents que van tenir lloc a diferents manifestacions a Catalunya, i s'ha preguntat si defensen l'opció que la violència dóna guanys a algú.

<

Les paraules de Pablo Casado sobre l'1 d'octubre

El secretari general del PP català ha descrit com precipitades les paraules de Pablo Casado a RAC1 on posava en dubte les càrregues policials. Ha matisat que els dos fets que no li van agradar van ser els actes de les persones que obeïen les consignes llençades pels partits independentistes i l'altre les de la Policia fent complir una ordre judicial.

Ceuta com a símptoma de la política exterior espanyola

Santi Rodríguez ha responsabilitzat el Govern Espanyol de la crisi migratòria que es viu a Ceuta amb l'entrada de milers de marroquins per la frontera. Ha definit la diplomàcia espanyola com "maldestra" i ha recordat que dins el mateix Govern hi havia veus dissonants que van deteriorar les relacions entre els dos països.