Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Imanol Arias presenta 'El coronel no tiene quien le escriba'

  • L'actor considera que a Barcelona la gent va a les funcions de l'obra a "recuperar la vida"
  • Sobre Cuéntame cómo pasó a RTVE, anuncia que "tot va començar aquí i acabarà aquí"
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Imanol Arias presenta 'El coronel no tiene quien le escriba'

L'actor Imanol Arias visita el Cafè d'idees per presentar l'obra teatral El coronel no tiene quien le escriba, basada en la novel·la de Gabriel García Márquez, que interpreta al Teatre Poliorama de Barcelona fins al 30 de maig. En una entrevista amb Gemma Nierga, Jaume Figueras i Pep Prieto, ens parla sobre el seu paper en aquesta peça, com és això d'actuar en pandèmia i el seu vincle amb RTVE i Cuéntame cómo pasó.

La gent coneix l'obra original

L'actor reconeix que bona part del públic que va al teatre coneix l'obra original, la novel·la. Explica que això es nota: "Un no ha de mentir tant. Simplement ha d'executar la peça sabent que el mateix moviment ja és diferent d'un dia a l'altre, encara que la partitura sigui la mateixa". En aquest sentit, assegura això relaxa molt a l'autor, especialment a l'hora d'emocionar, ja que, si hi ha un públic obert, hi ha menys tensió i "tot entra".

Teatres en pandèmia

Arias explica que porten prop de 150 funcions amb aquesta obra enmig de la pandèmia, i que les han fet habilitant espais segurs per contribuir a fer una cultura segura, per fer veure a la gent que el teatre no té res de perillós. En aquest context, assegura que a Barcelona el retrobament de la gent va més enllà del teatre o la seva figura, ja que els assistents van al teatre "a recuperar la seva vida i la seva oïda".

Cuéntame cómo pasó

'Cuéntame cómo pasó' és un dels grans vincles que té l'autor: enigmàticament reconeix que tot va començar a RTVE i que "acabarà aquí". Bromeja amb que trenca una llei de la casa, que se suposa que és "la casa de tots" i, durant un temps, diu que ha sigut només la seva. Recorda que aquesta televisió té la màxima informació sobre la seva carrera artística.

Arias també defensa que aquesta sèrie ha patit "tres intervencions de cor", ja que. Considera que Cuéntame "són tres sèries diferents" que s'haurien de vendre per separat, que va començar en un format de vídeo quadrat, va passar a un vídeo més digitalitzat horitzontal i ha acabat amb el format cinema. "No té una unificació. Demostra el desenvolupament que ha tingut la sèrie. Que ha sigut puntera", sentència.