Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Nacho Martín Blanco: "Exigim el cessament d'Argimon. Les seves paraules són inadmissibles"

  • El portaveu de Ciutadans al Parlament afirma que VOX no és l'únic partit que genera crispació a la política
  • Critica que l'independentisme ha entrat en un "bucle melancòlic" que manté aturada Catalunya
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Martín Blanco: "Exigim el cessament d'Argimon. Les seves paraules són inadmissibles"

Nacho Martín Blanco, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, ha demanat la dimissió de Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat, per les seves declaracions que volien "posar en el punt de mira la Policia Nacional i la Guàrdia Civil". Argimon va afirmar que vacunar els policies estatals, com obliga la sentència del TSJC, endarreriria la vacunació de persones de setanta anys. Martín Blanco ha recordat que va ser el seu partit qui va denunciar la discriminació dels policies i guàrdies civils en tant per cent de vacunats versus els Mossos.

El tuit de Puigdemont que pot ser denunciable

El diputat de Ciutadans ha definit el tuit de Carles Puigdemont on criticava que "els qui van agredir ciutadans (...) els vacunaran passant per davant de persones indefenses", com possible constitutiu de delicte d'odi. Ha titllat de "populista" el seu discurs i no descarta que el seu partit emprengui accions legals contra l'ex-President.

Banalització de les amenaces

Martín Blanco ha criticat que VOX banalitzi les amenaces rebudes per polítics com Pablo Iglesias o Reyes Maroto, però ha destacat que d'altres partits contribueixen també a la crispació. Ha recordat declaracions del PSOE on equiparen Ayuso amb els colpistes de 1936. També ha posat de manifest que partits que demanen a VOX que condemni les amenaces pacten amb formacions com Bildu, que mai ha condemnat la violència etarra.

El cercle de la melancolia independentista

El portaveu de C's al Parlament ha descrit com "surrealista i delirant" que la darrera cimera negociadora entre JxCat i ERC tingués lloc a la presó de Lledoners. Ha descrit com un "bucle melancòlic" parlar de presos polítics, exiliats i repressaliats perquè impedeix avançar Catalunya i la seva societat. "Algú hauria de dir que s'han comès errors i no continuar amb aquesta mitologia", ha sentenciat.