Enlaces accesibilidad
Desescalada

Els restauradors demanen a la Generalitat que permeti servir sopars

  • FECASARM afirma no entendre "com la Generalitat no permet encara servir sopars als restaurants"
  • Els restauradors es reuniran aquest dimecres amb el Govern per negociar

Per
FECASARM demana que es permeti "reobrir urgentment la restauració nocturna"

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha demanat a la Generalitat que permeti "reobrir urgentment la restauració nocturna", com ja ha proposat l'Ajuntament de Barcelona. En un comunicat, la FECASARM ha afirmat no entendre "com la Generalitat no permet encara servir sopars als restaurants i mantingui prohibit el servei als establiments més enllà de les 17 hores". Ha considerat que "això provoca que la gent es reuneixi en espais inadequats sense mesures sanitàries i sense control".

La Federació adverteix que "això deriva en contagis que al final acaba pagant la mateixa restauració amb l'allargament de les restriccions". Ha recalcat que les restriccions "estan causant danys irreparables amb pèrdues acumulades de prop de 13.000 milions d'euros i el 50% del sector en risc de tancar definitivament".

L'Ajuntament demana allargar els horaris de la restauració

FECASARM ha defensat la petició de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha demanat reobrir urgentment la restauració nocturna fins a les 23 hores. Aquesta petició va arribar ahir pel tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

Procicat estudia permetre els sopars a les terrasses i "suavitzar" el toc de queda

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sámper, ha declarat que el Procicat estudia permetre de reobrir a la nit, però inicialment només les terrasses i en funció de les dades epidemiològiques. Els restauradors, però, s'han mostrat en contra d'aquestes paraules, ja que hi ha "mesures tecnològiques, científiques i de bioseguretat que aconsegueixen un nivell de seguretat a l'interior dels locals, i fins i tot superior als espais oberts", han afirmat els restauradors.

A més, el titular d'Interior ha obert la porta a "suavitzar" el confinament nocturn abans que s'acabi la vigència de l'estat d'alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix la Generalitat ha optat per l'opció més restrictiva i "hi ha marge" per canviar-ho a les 23 h, per exemple.

Sàmper també ha dit que el Govern treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesuris més dures per a territoris com Lleida i més relaxades per regions com els Terres de l'Ebre.