Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Reyes Maroto: "Tinc por. El discurs de l'odi està calant"

  • La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme descriu el Govern de la Generalitat com "absent" en les relacions amb l'Estat
  • Assegura que el certificat digital verd permetrà viatjar persones vacunades o immunitzadesa partir de juny
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Reyes Maroto: "Tinc por. El discurs de l'odi està calant"

Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, ha confessat que encara té por després d'haver rebut un sobre amb una navalla plena de sang. "Per què jo? Mai he tingut por, m'he fet a mi mateixa, i ara sí que en tinc", ha assegurat. Igualment, ha reiterat que defensarà les seves creences i la seva ideologia i que aquest fet no canviarà la seva forma de vida.

El discurs d'odi va fent via

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha insistit a trobar les causes d'aquests fets i té molt clar que el discurs d'odi de partits com VOX és un dels motius. Ha criticat que la ultradreta faci un discurs basat a acusar l'actual Govern de l'Estat de ser un govern "criminal", que pot generar respostes com la del sobre amb la navalla.

Perilla la democràcia espanyola?

Reyes Maroto ha destacat que la democràcia és una forma de vida on s'admeten les opinions i les persones diferents, i aquestes accions poden posar en risc la pròpia democràcia espanyola. Segons Maroto, encara s'ha de desenvolupar plenament i ha costat molts anys aconseguir establir-la.

El Govern de Catalunya: "absent"

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha definit com "absent" el Govern català des del primer dia que va prendre possessió del seu càrrec, i no únicament des del moment que està en funcions. "Catalunya és un dels pols econòmics clau d'Espanya", ha remarcat, i ha demanat "compromís" al futur executiu català.

Certificats digitals per recuperar el turisme

Reyes Maroto ha afirmat que s'està preparant un certificat digital verd per poder reobrir el turisme de l'estat a partir del mes de juny. Aquest certificat permetrà que puguin arribar viatgers vacunats o amb PCR negatiu. La ministra ha destacat que encara s'està enllestint la part tecnològica i s'estan estudiant els aspectes legals d'aquest certificat.