Enlaces accesibilidad
Prova Pilot

El concert al Sant Jordi no va tenir impacte en la transmissió de la covid

  • Només hi va haver 6 positius entre els gairebé 5.000 assistents
  • Barcelona aposta perquè aquest estiu es puguin celebrar concerts d'entre 1.000 i 3.000 persones

Per
Només s'han detectat sis casos positius entre el públic del concert

Final feliç per l'experiment del Palau Sant Jordi, en el que un concert de Love Of Lesbian va reunir 5.000 persones sense distància de seguretat. Catorze dies després del concert, el passat 27 de març es conclou que només hi va haver 6 positius entre els gairebé 5.000 assistents, 4 dels quals s'haurien contagiat en una altra banda. Així ho han assegurat aquest dimarts els responsables sanitaris de la iniciativa, impulsada pels Festivals x la Cultura Segura.

Incidència nul·la del virus al concert de Love of Lesbian | Nuria Alcalá

És la conclusió a què han arribat els investigadors de l'estudi clínic dut a terme durant aquella actuació, la primera multitudinària a Europa des de l'inici de la pandèmia, feta com a experiment o prova pilot.

La incidència acumulada en els assistents durant els 14 dies posteriors al concert ha estat de 130,7 casos per cada 100.000 habitants, menys de la meitat que la mitjana a la ciutat de Barcelona en el mateix període i per al mateix grup d'edat, que era de 295,5 casos/100.000 habitants.

El protocol de l'experiment que es va posar en marxa va ser molt concret. Al matí es va fer un cribratge a tothom que anés a accedir al Palau a través d'un test d'antígens que estava vinculat a la seva entrada d'accés a través d'una aplicació. Sobre el total, només va haver-hi sis persones que van donar positiu, als quals se'ls va retornar els diners de l'entrada i no se'ls va permetre acudir. Una vegada allí, la gent es va dividir en tres zones diferenciades amb una zona de restauració i uns banys separats de la pista. La distància de seguretat no era un requisit, la gent podia ballar, saltar i concentrar-se en un espai petit, això sí, sempre amb màscara i sense poder consumir en pista perquè no aquesta no es baixi en cap moment. Després del concert, els i les assistents van fer vida normal, és a dir, continuar complint les normes sanitàries però sense necessitat de fer quarantena.

Pròxims concerts?

Ara caldrà saber quin serà el següent pas. A l'experiment van acudir un grup de promotores i responsables de la marca Mediterranew Musix i de la Conselleria de Sanitat. Aquest experiment no és, ni de bon tros, vinculant, i es converteix en una de les eines amb les quals dissenyar quin serà el festival de música viable aquest estiu i en altres escenaris similars als d'aquesta pandèmia.

Love of Lesbian

Love of Lesbian

Barcelona aposta perquè aquest estiu es puguin celebrar concerts d'entre 1.000 i 3.000 persones en els espais oberts del parc del Fòrum i els de l'anell olímpic de Montjuïc, tots dos gestionats pel Consistori.