Enlaces accesibilidad
65a edició

Premis Sant Jordi de Cinematografia 2021 de RNE

  • 'L'any del descobriment', dirigida per Luís López Carrasco, millor pel·lícula espanyola
  • Santiago Segura, Pilar López Arnáiz, Vicky Peña i Mario Casas, entre els actors premiats
  • La gala s'ha celebrat aquest dilluns als Cinemes Verdi de Barcelona de manera presencial

Per
Gala de la 65ª Edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han reconegut en aquesta edició a 'L'any del descobriment', dirigida per Luís López Carrasco, com a millor pel·lícula espanyola; Patricia Lopez Arnaiz com a millor actriu espanyola pel seu treball en 'Ane', 'Un per a tots' i 'Ofrena a la tempesta'; i Mario Casas com a millor actor espanyol per 'No mataràs'. A més, la millor òpera preval d'aquesta edició és 'My Mexican Bretzel', dirigida i escrita per Nuria Giménez Lorang.

 Mario Casas en 'No matarás'

Mario Casas en 'No matarás'

En l'apartat internacional, 'Corpus Christi', de Jan Komasa, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera; i Mariana di Girolama, per 'Ema', i Lucca Martinelli, per 'Martin Eden', han merescut els guardons a millor actriu i actor estranger.

Santiago Segura, Premi RNE Sant Jordi de Cinematografia a la Indústria

Els 65 Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia afegeixen al seu palmarès el guardó a la Indústria Cinematogràfica, que ha recaigut en el cineasta Santiago Segura. El jurat ha volgut reconèixer la seva llarga i intensa trajectòria en el món del cinema.

Santiago Segura en la entrega de los Premios Forqué en 2020

Santiago Segura a l'entrega dels Premis Forqué 2020 GTRES

Actor, director, guionista i productor de pel·lícules, va començar a fer seva la indústria del cinema, des dels 14 anys, amb una càmera Súper 8. Des de llavors van ser destacables la seva producció de curts, les seves col·laboracions amb Álex de l'Església i les seves sèries de pel·lícules tan populars com 'Torrente' o 'Pare no hi ha més que un'.

'La boda de Rosa' i 'The father', premis Roses de Sant Jordi de Cinematografia

Els Premis Rosa de Sant Jordi, atorgats per votació popular dels oïdors d'RNE, han recaigut en les pel·lícules 'La boda de Rosa' d'Iciar Bollain, participada per RTVE, i 'The father' de Florian Zeller.

Especialistes del setè art

El jurat, presidit per la periodista especialista en cinema d'RNE Conxita Casanovas, reuneix els més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans de comunicació.

RTVE Som Cinema

RTVE participa anualment en prop de 70 llargmetratges, documentals, tvmovies i pel·lícules d'animació, tant de directors consagrats com de joves talents i cinema d'autor. Emet, a més, gairebé el 85% del cinema espanyol que es veu en televisió, i el cinema és protagonista d'informatius, magazins i programes especialitzats.

La Corporació dóna suport als festivals més importants del nostre país: Festival de Sant Sebastià, del qual és patrocinador; Seminci de Valladolid; BCN Film Fest; retransmet els Premis Goya, Forqué i Platí, i concedeix anualment els premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. A més, va llançar a l'abril el portal 'Som cinema' i cada any compta amb un complet especial web sobre els Goya, els guardons més importants del cinema espanyol.