Enlaces accesibilidad
Premis RNE Sant Jordi

Santiago Segura, Premi RNE Sant Jordi de Cinematografia a la Indústria

Per
Santiago Segura en la entrega de los Premios Forqué en 2020
Santiago Segura a l'entrega dels Premis Forqué 2020

Els 65 Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia afegeixen al seu palmarès el guardó a la Indústria Cinematogràfica, que ha recaigut en el cineasta Santiago Segura. El jurat ha volgut reconèixer la seva llarga i intensa trajectòria en el món del cinema.

Santiago Segura, actor, director, guionista i productor de pel·lícules, va començar a fer seva la indústria del cinema, des dels 14 anys, amb una càmera Súper 8. Des d’aleshores van ser destacables la seva producció de curts, les seves col·laboracions amb Álex de la Iglesia i les seves sèries tan populars com 'Torrente' 'Padre no hay más que uno'.

En aquest sentit, el jurat ha valorat especialment el seu film 'Padre no hay más que uno 2. La llegada de la suegra', distribuït l’any 2020. Gràcies a ell, els somriures van arribar a molts domicilis on les famílies estaven confinades.

Segura ha guanyat tres premis Goya a millor curtmetratge de ficció, a millor actor revelació i a millor director novell.

Premis Sant Jordi 2021

Cartell 'El año del descubrimiento'

Cartell 'El año del descubrimiento'

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han reconegut en aquesta edició 'El año del descubrimiento', dirigida per Luís López Carrasco, com a millor pel·lícula espanyola; Patricia López Arnáiz com a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ane', 'Uno para todos' i 'Ofrenda a la tormenta', les primeres participades per RTVE, i Mario Casas com a millor actor espanyol per 'No matarás', també participada per RTVE. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició és 'My Mexican Bretzel', dirigida i escrita per Nuria Giménez Lorang.

En l'apartat internacional, 'Corpus Christi', de Jan Komasa, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera; i Mariana di Girolamo, per 'Ema', i Luca Martinelli, per 'Martin Eden', han merescut els guardons a millor actriu i actor estrangers.

Els Premis Rosa de Sant Jordi, atorgat per votació popular dels oients de RNE, han recaigut en les pel·lícules 'La boda de Rosa' d'Iciar Bollain, participada per RTVE, i 'The father' de Florian Zeller.