Enlaces accesibilidad
Covid-19

33 milions de persones vacunades a finals d'agost

  • El president del Govern detalla un calendari per assolir l'objectiu del 70% de vacunats
  • Pedro Sánchez assegura que Espanya rebrà 87 milions de dosis entre abril i setembre
  • La Moncloa no té previst prorrogar l'estat d'alarma que finalitza el 9 de maig

Per
Pedro Sánchez detalla el calendari de vacunació per assolir el 70% de la població vacunada

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que la setmana del 19 de juliol hi haurà 25 milions de ciutadans immunitzats i que a finals d'agost seran 33 milions els vacunats amb la pauta completa. En una compareixença després del nou Consell de Ministres remodelat, Sánchez ha detallat un calendari de vacunació que implica assolir l'objectiu de tenir el 70% de la població adulta vacunada a finals d'estiu.

Segons Sánchez, aquest seria l'escenari "més conservador i prudent":

  • Més persones immunitzades que contagis notificats, en la setmana de l'12 d'abril.
  • Fins a 5 milions de persones amb la pauta completa, en la setmana de el 4 de maig.
  • Fins a 10 milions, a la setmana de l'14 de juny.
  • Fins a 25 milions, a la setmana de l'19 de juliol.
  • Fins a 33 milions, a finals del mes d'agost.

87 milions de vacunes fins al setembre

Tot això serà possible, segons el president de l'executiu, perquè Espanya rebrà 87 milions de dosis entre abril i setembre de 2021. Sánchez ha subratllat que el procés de vacunació "s'accelerarà" a l'abril i cada mes el ritme serà més elevat.

"Podrem fer un salt en la intensificació de la vacunació", ha dit Sánchez, que ha destacat que "l'èxit del procés de vacunació" està vinculat a la compra centralitzada de vacunes a la Unió Europea. "Estem en el principi del fi", ha dit.

Sánchez ha destacat que Espanya té un ritme de vacunació "molt positiu" en relació amb altres països europeus, ja que un 79,1% de persones majors de 80 anys ja han rebut una dosi de la vacuna mentre que a la UE la mitjana és del 60%.

No preveu prorrogar l'estat d'alarma

Pedro Sánchez ha assegurat que el seu "objectiu" és no prorrogar l'estat d'alarma actual un cop expiri el pròxim 9 de maig. Espera que un cop arribi el termini "no sigui necessari prorrogar més l'estat d'alarma" i es pugui "mantenir el sistema de cogovernança on el govern i les CCAA puguem seguir responent a qualsevol rebrot i al sistema de vacunació". "El que volem és que el 9 de maig sigui el punt i final a l'estat d'alarma", ha afirmat en roda de premsa a La Moncloa.

A l'espera d'un govern estable a Catalunya

Durant la seva compareixença Pedro Sánchez ha parlat també de la possibilitat que la falta d'acord porti a una repetició electoral. "Catalunya, com qualsevol altra comunitat autònoma, el que menys necessita és repetir eleccions", ha dit el cap de l'Executiu.

Pedro Sánchez reprendrà el diàleg amb la Generalitat "quan es formi govern"

El president ha reconegut que fins que no hi hagi un Govern a Catalunya "difícilment" es reunirà la Taula de Diàleg, i sobre els indults dels polítics presos pel procés ha dit que en aquests moments es troben "en tramitació" i no hi ha hagut una decisió sobre aquest tema. "És molt important respectar els temps que es marquen en l'Estat de dret", ha puntualitzat Sánchez en al·lusió als informes que s'han d'emetre abans que el Ministeri de Justícia porti al Consell de Ministres una resolució.