Enlaces accesibilidad
Micromecenatge

L'únic orgue Cavaillé-Coll de Catalunya s'instal·la restaurat a la cripta de la Sagrada Família

  • Està considerat un dels millors orgues romàntics del món
  • L'orgue ha estat donat per la Congregació de Religioses del Sagrat Cor
  • El cost de la restauració s'ha elevat fins als 178.000€, gràcies a una campanya de mecenatge

Per
El nou orgue és un Cavaillé-Coll de 1986, considerat un dels millors orgues romàntics del món
El nou orgue és un Cavaillé-Coll de 1986, considerat un dels millors orgues romàntics del món

L'Arquebisbat de Barcelona ha presentat el nou orgue de la cripta de la Sagrada Família, un Cavaillé-Coll de 1896 donat per la Congregació de Religioses del Sagrat Cor i restaurat recentment, gràcies a una campanya de micromecenatge. L'orgue està considerat un dels millors models romàntics que existeixen al món, i es tracta de l'únic del fabricant Aristide Cavaillé-Coll de Catalunya. Per l'organista del temple, Juan de la Rubia, "encaixa per estètica visual i estètica arquitectònica", i ha recordat que es va construir un any després d'acabar la cripta i que té el tamany perfecte per a la capella.

Els treballs de restauració han tingut un cost de 178.000 euros

Els treballs de restauració han tingut un cost de 178.000 euros

Una restauració "necessària"

Pels responsables de la Sagrada Família era necessari restaurar-lo per a que tothom en pugui gaudir i perquè es tracta d'una inversió de futur i patrimoni. Els treballs de restauració han tingut un cost de 178.000 euros, la meitat dels quals s'han aconseguit a través de donacions de particulars i empreses. Està previst que es faran concerts a favor de la restauració.

L'organinsta Juan de la Rubia toca orgue Cavaillé-Coll

L'organinsta Juan de la Rubia toca orgue Cavaillé-Coll

Concert inaugural

La Sagrada Família acollirà el primer concert del nou orgue de la cripta, a càrrec de l'organista Juan de la Rubia. Es tracta d'un esdeveniment amb motiu de la festa de Sant Josep, es procedirà a beneir-lo i, a continuació, se celebrarà el concert.

L'orgue disposa de 10 registres i 548 tubs

L'orgue disposa de 10 registres i 548 tubs

L'orgue del Sagrat Cor

L'instrument donat és un orgue de tubs d'estil romàntic construït el 1896 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l'edificació de l'Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on ha estat els darrers 125 anys. El 1926 la cripta de la Sagrada Família va disposar d'un orgue de tubs construït a Collbató que va ser destruït a l'inici de la Guerra Civil espanyola.