Enlaces accesibilidad
Acció unitaria

Els empresaris catalans reclamen en un manifest el final de la violència

Per
Foment del Treball es una de les prop d'un centenar d'organitzacions que exigeixen el final de la violència
Foment del Treball es una de les prop d'un centenar d'organitzacions que exigeixen el final de la violència

Clam unitari de l’empresariat català per dir prou als actes de violència de les darreres setmanes. Les patronals Foment i Pimec, associacions de comerciants com Comertia i Barcelona Oberta, o la Federació Espanyola d'Agències de Viatges, són algunes de les prop d'un centenar d’organitzacions que han signat un manifest on exigeixen a la Generalitat i als ajuntaments "actuar sense complexes” i “exercir la seva autoritat” per "recuperar la pau i la convivència als carrers".

Gran acte unitari a Arc de Triomf

El sector empresarial de Catalunya prepara precisament pel dia 4 de març a Barcelona un gran acte de rebuig dels actes vandàlics i per a reclamar que es posi el focus en la defensa de l'activitat econòmica. El manifest, que encara s'està ultimant, és la resposta pràcticament unànime del sector empresarial i econòmic de Catalunya als gairebé quinze dies de disturbis i pillatges que s'estan vivint als carrers.

La fi de la violència és imprescindible, segons expliquen, per a mantenir la cohesió social i, al mateix temps, els llocs de treball, una cosa especialment important en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència de la covid-19.

Suport de entitats culturals i socials

A més d'entitats de l'àmbit econòmic, el manifest compta amb la rúbrica d'organitzacions del món cultural i social. Els empresaris expressen la seva preocupació per la destrucció d'establiments comercials i els saquejos que s'han produït, i que les forces de seguretat atribueixen a grups de radicals organitzats especialment violents. Adverteixen, a més, del perjudici que pot tenir per a la imatge de Barcelona les imatges que s'estan difonent de les accions violentes als carrers.