Enlaces accesibilidad

Es reprenen les activitats extraescolars per a infants d'Infantil i Primària

  • El Govern permet reprendre les activitats extraescolars i de lleure dels nens d'entre 3 i 12 anys
  • S'equipara l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de 6 persones

Per
El Govern només permet reprendre les activitats extraescolars i lleure dels més petits

Avui dilluns 22 de febrer entra en vigor la flexibilització de les mesures anticovid a Catalunya. El Govern ha autoritzat que es reprenguin les activitats extraescolars, les d’esport escolar i les de lleure educatiu que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. És a dir, nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. La resta de restriccions es mantenen, almenys, dues setmanes més.

Regulació d'activitats extraescolars

Els centres escolars poden tornar a oferir a partir d'avui les activitats extraescolars a tots els alumnes d'infantil i primària, amb un màxim de 6 nens. Si en són més, hauran de ser tots del mateix grup bombolla. Fins ara, només es permetien aquelles activitats en què els participants formaven part del mateix grup.

Reobrin els esplais i els caus

El lleure educatiu també es veu beneficiat de la suavització de les mesures. A partir d'ara els esplais, els caus i els agrupaments escoltes es poden reprendre.

Tornada dels entrenaments esportius

Pel que fa a l'àmbit esportiu, s'equipara l'esport federat i els consells esportius, per la qual cosa es podran fer els entrenaments habituals i participar en les competicions permeses. L'esport escolar dels alumnes d'Infantil i Primària també reprèn la seva activitat amb un màxim de 6 persones del mateix grup bombolla.

Confinament comarcal i toc de queda

Es manté vigent la limitació de l'entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22 h i les 6 h.

La restauració manté les franges horàries

Pel que fa als horaris d'obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l'interior, podran seguir obrint de 7:30 h a 10:30 h i de 13 h a 16:30 h. En la resta d'horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

Comerços tancats el cap de setmana

En l'àmbit comercial, no es modifica el 30% de l'aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana; també, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m².

Oci i cultura

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d'exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l'aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l'aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d'un miler si la ventilació òptima.

Àmbit esportiu: 30% d'aforament

Per últim, en l'àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l'aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d'accés.