Enlaces accesibilidad
Vot per correu

Augmenta un 180% la sol·licitud de vot per correu a Catalunya, el triple que el 2017

Per
Cues a les oficines de Correus per demanar el vot pel 14-F
Cues a les oficines de Correus per demanar el vot pel 14-F

La situació epidemiològica de Catalunya a causa de la COVID-19 ha disparat un 180% les sol·licituds de vot per correu de cara a les eleccions de l'14F. Fins aquest dilluns, 183.000 persones han acudit a les oficines de Correus a sol·licitar el seu vot o ho han fet de forma telemàtica, el triple que en el mateix període dels comicis de 2017.

Segons ha pogut saber RTVE, aquestes xifres signifiquen el màxim absolut de vot per correu en uns comicis a Catalunya, superant les 170.000 sol·licituds de les eleccions generals de 2016. En els últims dies s'han produït llargues cues a les oficines de Correus de Catalunya, per la qual cosa s'ha decidit ampliar el termini de sol·licitud fins divendres que ve, 5 de febrer.

El vot es podrà sol·licitar en els horaris habituals de les oficines de Correus, tant en l'opció telemàtica com presencial.

Els partits animen a votar per correu

El foment del vot per correu ha adquirit protagonisme en aquests primers dies de campanya. Davant la situació epidemiològica i la por a una elevada abstenció, els partits polítics han fet una crida a la ciutadania per reduir la presencialitat en els locals electorals el 14-F. Demanen als electors que es mobilitzin i votin, però que ho facin en condicions segures, sol·licitant el vot per endavant. Aquest reclam també arriba per part dels convocats a les meses electorals, que tenen por posar en risc la seva salut davant el nombre de asimptomàtics que poden acudir a les urnes, així com contagiats i persones en quarantena, als quals se'ls ha reservat un tram horari especial.

Les eleccions catalanes del 2017 van registrar una participació històrica, de l'79%, que els politòlegs coincideixen en vaticinar que quedarà lluny de les xifres de l'14-F, tal com ha succeït en altres països que han celebrat comicis des de l'arribada de la pandèmia.