Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Joan Mena: "La llengua és un dels temes de la taula de diàleg"

  • El diputat dels Comuns confia en l'aprovació dels pressupostos de l'Estat amb el suport del bloc de la investidura
  • Defensa l'indult com la via més ràpida per aconseguir la llibertat dels presos independentistes
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Joan Mena creu que una part del poder judicial vol que el diàleg amb Catalunya fracassi

El diputat al Congrés per En Comú Podem ha carregat durament contra la cúpula del poder judicial. Per Joan Mena no hi ha dubte que una part dels seus membres volen fer fracassar tant el govern progressista de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias com la via de diàleg oberta amb Catalunya. “És molt greu que passi això en una democràcia”, assegura.

Aprovació dels pressupostos

Joan Mena confia que el govern de coalició PSOE-Podemos tirarà endavant els pressupostos generals de l’Estat amb el suport de la majoria de la investidura. Destaca que, per primera vegada, els comptes s’igualen al pes poblacional de Catalunya i compta amb partides socials que fan “molt difícil que ERC digui no”. Dubta, en canvi, del suport de JxCat perquè s’eleva els impostos als sectors de la població que més guanyen.

Pujada de la quota dels autònoms

Joan Mena considera un error que ara s’hagi d’aplicar la pujada de la quota dels autònoms. Per això ha defensa que vingui acompanyada d’ajudes als treballadors que han perdut la feina durant la pandèmia.

Titlla el PSOE de força monàrquica

El diputat dels Comuns al Congrés també s’ha desmarcat del PSOE pel que fa als pressupostos destinats a la Casa Reial. Creu que els socialistes són encara “una força política monàrquica”, però confia que les seves bases acabin imposant la seva visió més republicana.

L’indult en 4-6 mesos

Parlant dels líders independentistes empresonats, Joan Mena ha apostat per l’indult i la reforma del codi penal com la via “més pragmàtica” per aconseguir la seva llibertat. Confia que en uns 4-6 mesos s’acabi la tramitació final de l’indult i “puguin estar fent política des del carrer”.

Decebut amb Fernando Simón

Sorprès i decebut. Així s’ha mostrat el diputat dels Comuns per les declaracions “masclistes” de Fernando Simón, referides al col·lectiu d’infermeres. Mena espera que “com més aviat millor” es pugui disculpar.