Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Sergi Sabrià: "Avalem l'estat d'alarma però no de 6 mesos i sense mesures socials"

  • ERC es mostra oberta a pactar l'estat d'alarma i els pressupostos de l'Estat
  • Defensa el discurs de Pere Aragonès i respon García Page: "si els fa vergonyeta que l'Estat reprimeixi, que els fotin"
  • Entrevista al Cafè d'idees | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sergi Sabrià: "Avalem l'estat d'alarma, però no de 6 mesos i sense mesures socials"

Esquerra Republicana és favorable a votar l’estat d’alarma, amb condicions. Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d’ERC al Parlament, ha reconegut al ‘Cafè d’idees’ que “és una eina necessària” però que hi ha dos aspectes que no els agraden: que duri 6 mesos i que no vingui acompanyat d’un paquet de mesures socials.

Favorable a pactar els Pressupostos de l’Estat

Sergi Sabrià també s’obre a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat. Creu que han d’aportar “els recursos que Catalunya mereix, que no passa mai”. I li ha recordat a Pedro Sánchez que el seu suport no és compatible amb el de Ciutadans. “Com més s’apropi al partit d’Inés Arrimadas, més s’allunyaran d’ERC”, ha dit.

La taula de diàleg és viva

Preguntat sobre la taula de diàleg, Sabrià creu que “està viva” i que, malgrat la situació, s’hauria de tornar a reunir abans de les eleccions del 14 de febrer. Una posició que no comparteix el seu soci de govern. El president del Grup Republicà al Parlament no evitat retreure a JxCat la seva falta de compromís amb aquest fòrum de diàleg.

Sabrià ha apostat per l’amnistia dels presos independentistes i ha defensat el discurs del president en funcions, Pere Aragonès, davant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ahir a la conferència de presidents autonòmics. Creu que “era imprescindible denunciar que no tenim president”. I ha enviat aquest missatge als diirigents, com García Page, que han criticat Aragonès: “si els hi fa vergonyeta que l’Estat reprimeixi, que es fotin”.

Oriol Mitjà juga dues partides incompatibles

Sergi Sabrià troba molt injustes les crítiques d’Oriol Mitjà cap a la consellera Vergés i creu que amaguen una intencionalitat política. Ha volgut jugar dos partides que són incompatibles. O fas de tècnic o fas de polític”.

“Miquel Iceta no ha actuat amb humanitat”

ERC aspira a un govern ampli després de les eleccions “per fer front a la pandèmia i a la repressió", ha dit Sabrià. En aquest sentit, ha descartat un govern amb el PSC. Els acusa “d’alegrar-se o ser corresponsables de l’empresonament dels líders independentistes. "Miquel Iceta no ha anat a veure els presos polítics i és un bon exemple que no ha actuat amb humanitat", ha deixat anar Sabrià abans de reiterar que "no és una opció de govern un pacte amb el PSC".