Enlaces accesibilidad
CAFÈ D'IDEES

Teresa Cunillera: "Díaz Ayuso està cometent una greu irresponsabilitat"

  • La Delegada del Govern a Catalunya valora positivament la gestió que fa la Generalitat de la Covid-19
  • Teresa Cunillera defensa que ha de ser Pere Aragonès qui assisteixi a la pròxima Conferència de Presidents
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Teresa Cunillera: "Díaz Ayuso està cometent una greu irresponsabilitat"

La Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha valorat al 'Cafè d'idees' de Gemma Nierga la gestió que la Generalitat está fent de la pandèmia. Ha assegurat que "s'està anticipant als fets i s'està coordinant totalment amb el ministeri de Sanitat. Una actitud que contraposa a la que fa el PP, sobretot a la Comunitat de Madrid, amb Isabel Díaz Ayuso al capdavant. "Em costa molt d'entendre-la", ha dit Cunillera, que l'ha titllat de ser una "greu irresponsabilitat".

Considera que "el paper de l'oposició del PP és d'una greu irresponsabilitat i té conseqüències econòmiques", i defensa que el govern central s'endeuti "per protegir amb ERO els treballadors i no deixar ningú enrere". Manté la seva convicció sobre els pressupostos: "sempre he dit que s'aprovaran".

Conferència de Presidents

Teresa Cunillera ha celebrat que aquesta vegada la Generalitat sí que hagi decidit assistir a la pròxima Conferència de Presidents Autonòmics, anunciada per Pedro Sánchez. Interpreta que hi volen anar ara per la presència, com a convidada, de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. El que diu desconèixer és quin representant de la Generalitat. Últimament han sonat noms com el del conseller d'Empresa i exeurodiputat, Ramon Tremosa. La Delegada del Govern a Catalunya, en canvi, creu que li correspon anar-hi a Pere Aragonès com a "president en funcions" de la Generalitat.

Davant l'escenari preelectoral, Teresa Cunillera ha posat en dubte que el Govern català en funcions vulgui celebrar una nova reunió de la mesa de diàleg. Creu que quedarà en suspens fins després de les eleccions. Així i tot, ha destacat el seu valor i ha criticat que Elsa Artadi, de JxCat, hagi posat en dubte la seva utilitat."Seure's a dialogar és sempre un pas cap a la solució", ha dit Cunillera.

Un any de la sentència

Avui fa un any de les sentències als líders independentistes. Preguntada per les protestes que hi va haver a Barcelona, la Delegada del Govern ha assegurat que "la violència no és mai una solució" i s'ha mostrat convençuda que la majoria de catalans està per arribar a acords.