Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

José Montilla es mostra "satisfet" per la sentència que absol el major Trapero i l'excúpula d'Interior

  • L'expresident de la Generalitat creu que la sentència té "element positius" pels polítics independentistes empresonats
  • José Montilla descarta que es pugui declarar la independència només superant el 50% dels vots

Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
José Montilla es mostra "satisfet" per la sentència que absol el major Trapero

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha valorat al 'Cafè d'idees' la sentència que absol el major Trapero i l'excúpula d'Interior. Creu que "un s'ha d'alegrar, perquè d'alguna manera hi ha un reconeixement de la seva innocència".

El paper dels Mossos l'1 d'octubre

José Montilla troba que el paper dels Mossos d'Esquadra durant l'1 d'octubre va ser correcte "en línies generals" i creu que aquesta sentència pot ser un "element positiu" en el conflicte polític català.  "No sé si afavoreix, però el que no fa és entorpir", considera Montilla.

Valoració del govern de Quim Torra

Preguntat per l'etapa de govern del president de la Generalitat, Quim Torra, Montilla creu que ha tingut "les mateixes mancances que l'anterior, perquè ha governat i s'ha dirigit només a la meitat del país". També ha lamentat que el nacionalisme catalanista constructiu s'hagi evaporat.

Amb el 50% no es pot declarar la independència

José Montilla ha descartat el caràcter plebiscitari de les pròximes eleccions. Assegura que superar el 50% dels vots "t'habilita per governar i seguir les regles de joc, però no per declarar la independència". És més, troba que no s'ha parlat gens de les resolucions de la Comissió de Venècia, que assegura que una declaració unilateral contra l'ordenament jurídic d'un estat "no seria reconeguda per ningú".

No és possible ara un nou tripartit d'esquerres

José Montilla va ser president de la Generalitat encapçalant un govern tripartit d'esquerres. Una possibilitat que, ara, descarta. Creu que no es donen les condicions "en el curt termini" perquè no es donen les condicions: per la correlació de forces, l'ambient de crispació i la mateixa agenda".