Enlaces accesibilidad

Històries de taula i llit

  • TVE Catalunya proposa conèixer la part més humana dels establiments on podem fer un mos o passar la nit
  • Una nova sèrie no per a qualificar o criticar, sinó per mostrar-nos orígens i somnis d'establiments únics

Per
 Les mestresses de l'Hispània d'Arenys, Paquita i Lolita Reixach, triant pèsols
Les mestresses de l'Hispània d'Arenys, Paquita i Lolita Reixach, triant pèsols tve

Històries de taula i llit
Equip
Directora:  Soledad Gomis Bofill
Realitzadora: Pepa Pérez
Productora: Amalia León

Amb la sèrie “Històries de taula i llit” volem fer turisme d’una altre manera. Recórrer Catalunya fixant-nos no tant en els llocs (paisatges, pobles, monuments...) sinó en els hotels, fondes i restaurants que són la part viva del país i part ineludible, essencial de qualsevol sortida. Però no parlem de fer una crítica o una ressenya sinó d’apropar-nos als  establiments triats amb el que podríem anomenar un perfil humà. Per això parlem “d’històries”. Volem saber cóm van sorgir, quina ha estat la seva trajectòria, els clients que hi han passat...

Ens agrada veure que són llocs amb ànima, llocs entranyables, que les famílies no viuen sols com un negoci sinó com part de les seves vides. Els hi dediquen cos i ànima amb passió i amb encert –d’altra manera no serien referents. La majoria de llocs dels que ens ocuparem tenen una llarga trajectòria. Alguns han estat en mans de diverses generacions.

D’altres van ser aixecats pels qui encara en són al capdavant ara. Però tots són projectes personals o, si més no, singulars.

A la sèrie atenem a la diversitat territorial i també d’estils.

Els establiments de la sèrie son:

  • Restaurant Hispània (Arenys de mar)
  • Rosa Esteva i el grup Tragaluz (Restaurants Mordisco, Tragaluz i hotel   Omm) (Barcelona)
  • Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)
  • Hostal Sport (Falset)
  • Fonda Europa i família Parellada ( Restaurants Set Portes, Senyor Parellada i Semproniana)
  • Monestir de les Avellanes (Òs de Balaguer)
  • Mas Gallau (Cambrils)
  • Motel Empordà (Figueres)
  • Can Boix (Peramola)
  • Hostal de La Gavina (S’Agaró)

Equip del programa

Directora: Soledad Gomis Bofill
Realitzadora: Pepa Pérez
Productora: Amalia León
Redactors: Margaret Rius, Joan Sella
Realitzadors: Pilar Granero, Miki Sabater
Ajudant de realització: Angès Bibiloni
Ajudant de producció: Ariadna Brescó
Imatge i so: Xavi Pedro, Juan Baño

Televisión

anterior siguiente