Enlaces accesibilidad

Viure dels blocs

  • Coneixerem diversos testimonis que han convertit el seus blocs a Internet veritables eines de comunicació i també una font de negoci
  • Entrevistem diverses persones que opten per capitalitzar l’atur amb l’objectiu de muntar un negoci

Per
Tinc una idea - 27/06/13

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els dijous a les 20.30h. i els diumenges a les 13:00 hores per La 2

Viure dels blocs

Cada minut es crea un bloc a Internet. N’hi ha milers de milions. Avui coneixerem diversos casos de persones que han convertit el seu bloc en un instrument de comunicació, coneixement i negoci.

En concret entrevistem Roger Ortuño, creador del Bloc “Comer japonés” que fins i tot és reconegut pel govern japonès per la influència que té a tot Europa. I també entrevistem Ester Casanovas que ha creat un bloc sobre horts urbans i que ha guanyat el Premi Blocs Catalunya sobre Sostenibilitat i Medi Ambient.

Roger Ortuño
diu: “Per mi el Japó és una cultura...que quan més coses vaig aprenent o més coses vaig veient més coses noves vaig descobrint i per tant és un pou inesgotable d’aprenentatge i noves idees”.
¡Ester Casanovas
diu: “Els ingressos més importants que tinc són els de publicitat i gràcies al bloc també m’ha sortit feina impartint cursos, fent xerrades....”

Capitalitzar l’atur

Cada vegada hi ha més persones que opten per capitalitzar el seu atur amb motiu de muntar un negoci. Durant l’últim any aquelles persones que opten per aquesta opció ha crescut el 15 per cent a Catalunya. N’hi ha que s’arrisquen per primera vegada i altres en canvi són empresaris que han hagut de tancar i que ho intenten de nou malgrat que saben les dificultats que hi ha en obrir un nou projecte.

Joaquim Llimona, president de la Fundació PIMEC, ens explica que: “hi ha situacions personals molt agudes, antics empresaris que estan al carrer. Des de PIMEC intentem donar-los formació i reintegrar-los al món laboral”

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

"La persona intel•ligent té capacitat d’adaptar-se i respondre adequadament a les circumstàncies” Rafaela Santos, del llibre Levantarse y luchar

“Una persona emprenedora ho és en tots els aspectes de la seva vida” Carmen Reviriego, del llibre La suerte de dar

Televisión

anterior siguiente