Enlaces accesibilidad

Anna Roig al Pic de Setut

  • Aquesta setmana farem un cim amb l’Anna Roig, la cantant del grup 'Anna Roig i l’ombre de ton chien'
  • El nom 'L’ombre de ton chien' és l’últim vers de la cançó de Brel 'Ne me quitte pas'
  • Un cop al cim, les vistes sobre el Cadí i gran part de la Cerdanya son esplèndides

Per
Cims: Anna Roig puja el Pic de Setut

Aquesta setmana farem un cim amb l’Anna Roig, la cantant del grup “Anna Roig i l’ombre de ton chien”. Pujarem el Pic de Setut,de 2.867 metres prop del poble de Lles, a la Cerdanya.

L’Anna Roig, nascuda a Sant sadurní d’Anoia el 1981, va viure uns quants anys a França i va començar a cantar fent versions de Brassens, Moustaki, Piaf ....  De fet el nom “L’ombre de ton chien” és l’últim vers de la cançó de Brel “Ne me quitte pas”.

El grup va fer una passa endavant i va començar a composar els seus propis temes i el seu primer disc va guanyar el premi Enderrock 2009 al millor grup revelació. El 2011 van editar el segon CD, “Bigoti Vermell” guanyant també un altre premi com a millor disc d’autor.  L’Anna va estudiar magisteri musical i va fer les pràctiques precisament a Lles de Cerdanya, el punt de partida per anar cap al Pic de Setut, la muntanya que volem fer en aquest capítol de CIMS.

Un grup de nens l’esperen per cantar, per sorpresa, “El bigoti vermell” al pati de l’escola i ella també els improvisarà una petita actuació en directe. Després, l’Anna Roig i l’equip de CIMS aniran cap al refugi de Cap de Rec, a gairebé 2000 metres d’altitud, on soparan un bon trinxat de la Cerdanya abans de ficar-se al sac de dormir.

L’endemà L’Anna Roig i l’equip de CIMS al refugi del Pradell, camí dels Estanys de la Pera, des d’on començarem l’excursió.  Tot hi haver pujat al Canigó i al Pedraforca l’Anna no està gaire acostumada a fer grans excursions però no perd mai el somriure. “Crec que el somriure, de vegades té més força que moltes altres coses”.

Pujar una muntanya parlant amb el Rogeli la fa bufar més del compte, i més encara quan la fan anar per la neu perquè queda més bonic per televisió. De camí, faran un repàs a algunes de les seves cançons.”De petita jo era una nena tímida, tímida, que no volia ser-ho” .Un cop al cim, les vistes sobre el Cadí i gran part de la Cerdanya son esplèndides, però encara és millor la cançó que l’Anna Roig ens canta “a capella” des de dalt del cim.