Enlaces accesibilidad

Àlex Casanovas al Tossal de la Truita

Por
Cims - Àlex Casanovas puja al Tossal de la Truita

En aquest capítol de CIMS farem una ascensió nocturna amb l’actor Àlex Casanovas al Tossal de la Truita o Pic de Perafita de 2.753 metres, a la Cerdanya. L’Àlex Casanovas és un actor polifacètic, acostumat a combinar el cine i el teatre amb la televisió. Té un llarg currículum de pel•lícules, sèries i obres de teatre. Es confessa un gran amant de la natura, però aquest maresmenc d’Alella no ha fet mai un cim en 48 anys. Per això serà tot un repte.

Anem a la Cerdanya lleidetana , deixant enrere les pistes d’esquí de fons d’Aransa per arribar a Les Pollineres on deixem el cotxe. Poc després de començar la primera etapa de l’ascensió ens cau un bon xàfec no previst; coses de la muntanya. La remullada, per sort dura poc i arribem a l’Estany Petit de la Pera on trobem el Joan Campi, un pescador d’Aransa que donarà un cop de mà a l’Àlex per poder pescar alguna truita.

Amb quatre peixos al sarró seguim el nostre camí muntanya amunt i, en poc més de vint minuts arribem al refugi dels Estanys de la Pera a 2.335 metres d’altitud , propietat de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya). Per fer honor al cim que volem pujar demà, el Tossal de la Truita, l’Àlex ens cuina les truites pescades fa una estona. Probablement les truites més fresques que haguem menjat mai.

Com que ens hem proposat fer l’ascensió de nit tenim el dubte de si anar a dormir al sac o bé posar-nos a caminar directament. Finalment ens decidim per descansar una estona, encara que no sigui gaire. I a les quatre del matí, amunt i a caminar. La foscor fa que sigui una ascensió especial, només amb el llum dels frontals.

Una excursió no gaire llarga però absolutament recomanable quan al cim ens espera un regal excepcional: la sortida del sol sobre els cims més alts de la Cerdanya. Una experiència que no deixa fred a l’Àlex: “Brutal. Pujar un cim de nit i baixar de dia és una cosa que pensava que mai faria. De fet, pensava que no arribaria a dalt, però es veu que l’equip tenia més confiança en mi que no pas jo en mi mateix. Realment ha estat espectacular, meravellós. Val molt la pena.”