Enlaces accesibilidad

La Garrotxa volcànica a Racons

Per
Racons - Garrotxa volcànica

Racons és una mirada al territori a través dels seus habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del propi programa.

Avui us convidem a passejar per alguns racons volcànics de la Garrotxa, una comarca on l’exuberància de la natura modela el caràcter dels seus habitants. Visitarem alguns dels seus indrets carregats d’història i que formen part del camí de Sant Jaume en el seu pas per Catalunya. Ens aproparem a la figura de Francesc de Verntallat, el cabdill dels pagesos durant les guerres remences.. Passejarem pel Parc de la Pedra Tosca per a descobrir la feina que fan les àvies remeieres de la Garrotxa per a difondre els seus coneixements amb les herbes curatives.

Travessarem el riu Fluvià per apropar-nos des de l’aire a un dels boscos més espectaculars de Catalunya, la Fageda d’en Jordà. Passejarem per La Zona Volcànica de la Garrotxa i visitarem els volcans del Croscat, el Montsacopa i Santa Margarida. Coneixerem la relació entre volcans i gastronomia amb cuiners que pertanyen a l’Associació de la Cuina Volcànica de la Garrotxa. I a Pla de Puigpardines descobrirem les característiques de la llet d’euga.

Castellfollit de la Roca 

El petit municipi de Castellfollit de la Roca, enfilat sobre una cinglera basàltica de més de cinquanta metres d’alçada es retalla a l’horitzó tot donant-nos la benvinguda al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi conviu un veïnat orgullós de ser un dels accessos més impressionants a la comarca i una de les imatges distintives de la Garrotxa.


Enllaços: