Enlaces accesibilidad

Jordi Hereu

L'alcalde actual

Por
Eleccions - Jordi Hereu

Biografia

Jordi Hereu és l’alcalde de Barcelona des del 8 de setembre de 2006. Té 45 anys i és llicenciat per ESADE. Ha treballat al sector privat i al públic, en aquest darrer vinculat al Port de Barcelona. Milita al PSC des 1987 i considera els seus referents Josep Pallach, Willy Brandt i Vaclav Havel. L'any 1997 és nomenat gerent de les Corts i arran de les municipals de 1999, regidor d'aquest Districte. Hi impulsa la rehabilitació del Casc Antic, la reforma de la Colònia Castells i la reordenació de la Porta Nord de la Diagonal. El 2003 és nomenat regidor de Sant Andreu i de Seguretat i Mobilitat. Crea l'àrea verda de pagament sper a l'aparcament a Barcelona i impulsa la remodelació de la Guàrdia Urbana quan es fa el desplegament dels Mossos. L’abril de 2006 passa a ser portaveu del govern municipal i 5è tinent d’alcalde, responsable de Mobilitat i de Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació i president del Consell del Districte de Gràcia. Al setembre, quan l'alcalde Joan Clos deixa el càrrec per a ocupar el Ministre d'Indústria, Hereu és investit a alcalde. És reelegit el 2007.

Hereu veu desetimada pels ciutadans la seva proposta de reforma de l'avinguda Diagonal. Aprova la normativa que prohibeix el nudisme i dona impuls a l'ús del cotxe elèctric a la ciutat.

Les prioritats que l’alcalde s’ha marcat per al present mandat, que es perllongarà fins a la primavera de 2011, les ha resumit en tres eixos centrals: cohesió per garantir equipaments i atenció social per a tots els ciutadans, creativitat sobretot en noves tecnologies i cultura, i capitalitat per reforçar el paper de Barcelona com a nucli de l’àrea metropolitana i com a referent essencial per al conjunt d’Espanya.

En les seves paraules

“Les ciutats que progressen se sustenten en determinats valors col·lectius, que són l’essència de la vida en societat i allò que en últim terme en determina la fortalesa. Llibertat, igualtat, solidaritat, diàleg, convivència, respecte, confiança: aquests valors defineixen i expliquen Barcelona”.