Enlaces accesibilidad
Encadena't amb nosaltres!

La Fageda Cooperativa

El nostre contacte:La Fageda Cooperativa

Els Casals, s/n

17811 Santa Pau, Girona

Telèfon: 972681010

www.fageda.com

Per

Qui som?

La Fageda, Societat Cooperativa Catalana Limitada som una entitat privada, sense ànim de lucre, creada l'any 1982, en l'àmbit de la comarca de la Garrotxa. Des de llavors, hem creat un projecte empresarial que mira de treure les persones amb malaltia mental del seu drama personal i de l'inevitable aïllament social que pateixen.

A quines activitats ens dediquem?

A força d'anys, hem consolidat un projecte econòmicament viable, respectuós amb les persones, amb els animals i amb el medi ambient, amb una marca pròpia que omple d'orgull i suposa una aportació d'autoestima als 250 treballadors i socis de la cooperativa, un 60% dels quals presenten discapacitat psíquica o malaltia mental severa.

La Fageda ha resolt la problemàtica social per a la qual va néixer i avui per avui, no hi ha ningú a la Garrotxa que pateixi discapacitat psíquica o malaltia mental i no tingui feina. És un fet únic, com a mínim a Espanya.

No estem parlant d'un projecte econòmic, ni tan sols purament empresarial. L'objectiu és social. Mitjançant el seu treball, aquestes persones recuperen l'autoestima, se senten útils, importants, reconegudes per la mirada de l'altre.

Com es fa la nostra feina?

A La Fageda explotem una granja de vaques de llet amb 500 caps de bestiar, que és la més gran de la comarca i hem construït una marca de productes làctics, esdevenint el tercer fabricant de iogurts de Catalunya.

També hem creat una empresa de jardineria que fa el manteniment de la major part de les zones verdes dels municipis de la comarca i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. I un viver de planta autòctona que produeix cada any aproximadament 1,5 milions de plançons per a la reforestació.

Però els làctics són de lluny l'activitat més important en termes de facturació de La Fageda. Els productes es comercialitzen a les principals empreses de distribució i a les institucions hospitalàries. Hem consolidat el nostre projecte d'empresa social i La Fageda ja no és aquella institució on van les persones disminuïdes. És una de les empreses més emblemàtiques de la comarca de la Garrotxa.

Com hi pots col·laborar?

La millor manera de col·laborar amb nosaltres és consumir els nostres iogurts. Presumim de ser els millors fabricants de iogurts del món.

Quina és la iniciativa solidària que més valorem a Catalunya?

Per continuar la cadena de solidaritat, nosaltres proposem la Fundació DRISSA que fa deu anys que treballa amb malalts mentals a Girona.