Enlaces accesibilidad
Va de verd

'Les plantes del Delta', a 'Va de verd'

  • El Delta de l’Ebre és una de les zones humides més importants de la Mediterrània i el canvi climàtic està afectant negativament en els seus ecosistemes
  • Diumenge, 16 de juny, a les 14:15h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez presenta el programa 'Va de verd'
RTVE CATALUNYA

'Va de verd' visita aquesta setmana un dels hàbitats aquàtics més extens de Catalunya que compta amb una gran diversitat d’espècies vegetals, algunes en perill d’extinció: el Delta de l’Ebre. Coneixerem algunes de les espècies de plantes que podem trobar a la zona humida més gran de Catalunya.

La Maria Gómez coneixerà una de les zones humides més importants d’Europa Occidental: riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals d’una biodiversitat animal, però també vegetal aclaparadora que, avui dia trontolla.

La Generalitat de Catalunya va constituir l’any 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es tracta d’un espai natural on innumerables espècies de plantes i animals en depenen per a la seva supervivència. L'any 2013 la UNESCO va declarar la reserva de la biosfera de les Terres de l'Ebre, que incloïa el parc natural del Delta de l'Ebre, a més d'altres zones. I és una de les reserves més important d’Europa Occidental.

És una de les zones més vulnerables de la Mediterrània, sotmesa als reptes constants de l’acció humana, com ara la introducció d’espècies invasores, tant les animals com les vegetals, i del canvi climàtic. Tot això afecta alhora que conforma un ecosistema (Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals) d’una biodiversitat aclaparadora que, no oblidem, avui dia es troba en perill d’extinció.

RTVE

anterior siguiente