Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi

L'actriu Susan Sarandon, Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

  • El guardó reconeix l'actriu nord-americana per una carrera tan extensa com brillant
  • Els premis es lliuraran el dimarts 25 d'abril al Teatre Lliure en una gala que es retransmetrà en directe per La 2 de TVE

Per
Susan Sarandon, guardonada amb el Premi d'Honor dels Premis Sant Jordi de Cinematografia
Susan Sarandon, guardonada amb el Premi d'Honor dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

RNE ha reconegut amb el Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia l'actriu nord-americana Susan Sarandon. La gala d'entrega de la 67a edició tindrà lloc el 25 d'abril al Teatre Lliure.

Nascuda a Nova York el 1946, Susan Sarandon es va estrenar en la interpretació el 1970 amb 'Joe' i es va donar a conèixer amb 'The Rocky Horror Picture Show', el 1975. Actriu de cinema, televisió, teatre i doblatge, valor segur a Hollywood, ha estat reconeguda amb nominacions als Globus d'Or, els Emmy i cinc nominacions als Oscar, guardó que va aconseguir el 1996 per una brillant interpretació a la pel·lícula 'Pena de mort', dirigida per Tim Robbins.

La carrera de Susan Sarandon es va consagrar el 1991, quan va protagonitzar amb Geena Davis 'Thelma i Louise', de Ridley Scott, que va valer a ambdues la nominació a l'Oscar a millor interpretació femenina. Precisament Susan Sarandon serà una de les protagonistes d'enguany del BCN Film Fest, que tindrà lloc a Barcelona entre el 20 i el 27 d'abril. L'actriu nord-americana participarà en un col·loqui posterior a la projecció de la icònica road movie.

Sarandon també és coneguda pel seu activisme polític. Des del 2010 és ambaixadora de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació i va participar activament en el moviment Occupy Wall Street. La seva implicació contra la política migratòria de Donald Trump la va portar a ser detinguda en una protesta el 2018.

RTVE

anterior siguiente