Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi

Omar Sy, guardonat amb el Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

  • L'actor i comediant francès rep el guardó per la seva trajectòria d'èxits a la indústria cinematogràfica
  • Els premis es lliuraran el dimarts 25 d'abril al Teatre Lliure

Per
Omar Sy, guardonat amb el Premi d'Honor dels Premis Sant Jordi de Cinematografia
Omar Sy, guardonat amb el Premi d'Honor dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

RNE ha reconegut amb el Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia la carrera professional de l'actor i comediant francès Omar Sy. L'entrega dels premis de la 67a edició tindrà lloc el 25 d'abril al Teatre Lliure. En aquesta edició també s'ha reconegut la pel·lícula 'As Bestas' i la trajectòria de José Luis Garci.

Nascut a França el 1978, Omar Sy va protagonitzar la pel·lícula 'Intocable' (2011), el seu primer èxit internacional, pel qual va rebre el premi Cèsar com a millor actor. Aquest èxit va anar seguit d'un paper a la pel·lícula 'X Men: Días del Futuro Pasado' (2014) i un paper secundari a 'Jurassic World' (2015). Al 2021, la carrera d'Omar Sy va fer un altre pas quan va protagonitzar 'Lupin', una sèrie que narra les peripècies d'un lladre molt hàbil, que és a punt d’estrenar la tercera temporada.

Omar Sy serà un dels protagonistes d'enguany del BCN Film Fest, que tindrà lloc a Barcelona entre el 20 i el 28 d'abril. Hi presentarà a la secció oficial la pel·lícula 'Father & Soldier', de la qual és productor executiu i que protagonitza sota la direcció de Mathieu Vadepied.

El francès també és conegut per aprofitar la seva imatge pública en causes contra el racisme, com la manifestació per l'assassinat de George Floyd.

Els Premis Sant Jordi de Cinematografia es lliuraran el 25 d'abril en una gala al Teatre Lliure.

RTVE

anterior siguiente