Enlaces accesibilidad

'Monstres i princeses' del grup Obeses, premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4

  • 'Monstres i princeses' és el tercer disc del grup osonenc, després d''Obesisme Il·lustrat' i 'Zel'
  • El premi es lliurarà el proper 10 de març en el decurs d'una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Pots demanar invitacions des de https://www.ticketea.com/entradas-concierto-premi-disc-catala-de-lany-de-radio-4/

Per
El grup osonenc Obeses ha guanyat el Premi Disc Català de l'Any per l'àlbum "Monstres i Princeses"

Els oients de Ràdio 4, a través del programa 'Catalunya Exprés Magazine', han escollit per votació popular el que consideren el millor disc editat en català durant el 2015: 'Monstres i princeses' del grup Obeses. Obeses ha aconseguit més vots que la resta de finalistes, li seguia de prop el disc 'El primer arbre del bosc' de Blaumut. Els altres finalistes eren: 'La clau de girar el taller' d'Adrià Puntí, 'Santa ferida' de Ferran Palau, 'Greta' d'Inspira, 'Pegasus' de Joan Miquel Oliver, 'Revulsiu' de La Pegatina, 'Cercles' de Sopa de Cabra, 'El Yeti' de The New Raemon i 'La rosada' de Xarim Aresté.

'Obeses', guanyadors del Disc Català de l'Any de Ràdio 4 'Obeses', guanyadors del Disc Català de l'Any de Ràdio 4

El grup encapçalat per Arnau Tordera i integrat per Maiol Montané, Jaume Coll i Arnau Burdó guanya el premi 'Disc Català de l'Any' amb 'Monstres i princeses', el tercer disc del grup osonenc, després d''Obesisme Il·lustrat' i 'Zel'. 'Monstres i princeses' és un disc amb 12 peces escrites per Tordera i que traslladen a un dels viatges sonors més fascinants que es poden recórrer avui en dia. Rock and roll, disco, rumba, pop funk, pas doble, electrònica, simfònica i una infinitat d'elements més que no tindrien cap mena de connexió si no fós perquè el grup s'ha atrevit amb allò impossible, ho ha conjugat en un mateix pensament i ha enaltit l'art de fer cançons a la màxima expressió.

Ràdio 4, a través del programa 'Catalunya Exprés Magazine', ha organitzat un any més l'elecció del Premi Disc Català de l'Any en una votació popular feta exclusivament a través del web www.disccataladelany.cat.

FESTA DE LLIURAMENT

Obeses rebrà el premi el 10 de març a les vuit del vespre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, en el decurs d'una festa que comptarà amb l'actuació del grup convidat Pantaleó, un dels grups revelació de la temporada amb el seu disc 'Reina Victória'.

El grup Pantaleó intervindrà a la Festa El grup Pantaleó intervindrà a la Festa

Les invitacions gratuïtes per assistir a la festa de lliurament del premi es poden demanar al web www.rtve.es/disccatala i també a través de la pàgina web de Ràdio 4 www.rtve.es/radio4

UN PREMI HISTÒRIC

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Txarango i Els Catarres.

L'última edició la va guanyar el cantautor Cesk Freixas amb el seu disc "Protesta".

Portada del disc guanyador Portada del disc guanyador