Enlaces accesibilidad

Així és la recepta de lluç gratinat que cuina el Chef Bosquet

  • El Chef Bosquet acompanya el lluç gratinat amb una guarnició de patates i tomàquet
  • Aquesta i moltes més receptes de Cuina brutal disponibles a RTVE Play
Així és la recepta de lluç gratinat que cuina el Chef Bosquet
El Chef Bosquet amb una ració de lluç gratinat emplatat. RTVE Catalunya
Chef Bosquet
Chef Bosquet
Lluç gratinatLluç gratinat
Ingredients Preparació
  • 1 Llom d'uns 200 g de lluç
  • 1 Tomàquet gran
  • Julivert fresc
  • 3 Dents d'all
  • 1 Patata mitjana
  • Sal
  • Pebre
  • Aove (oli d’oliva verge extra)
  • 1 Ou
  • 5 g Llimona
  1. Afegeix l'ou, la llimona, 100 g d'oli, sal, pebre i 1 dent d'all en un got on hi càpiga el braç de la batedora de mà.
  2. Tritura fins que emulsioni i tingui la textura de maionesa.
  3. Talla el tomàquet a làmines fines, fes igual amb la patata.
  4. Pica els grans d’all, el julivert i una mica de sal i afegeix oli per obtenir la salsa de julivert.
  5. Col·loca el lluç en una safata de forn i cobreix-la amb la maionesa.
  6. Al costat, posa-hi els tomàquets i les patates i cobreix lleugerament amb la salsa de julivert.
  7. Enforna durant uns 15 minuts a 200 °C
  8. Emplata acabant el plat amb una mica més de salsa de julivert.

El lluç és un peix que sovint es fa servir a la cuina mediterrània. Es pot fregir, fer a la planxa o al forn. Precisament, la tercera opció és la que escull el Chef Bosquet en aquesta recepta de Cuina brutal: prepara un plat nutritiu i saludable de lluç gratinat.

Una ració de lluç gratinat amb salsa

El Chef Bosquet culmina l'emplatat del lluç gratinat amb una salsa.

El xef escull una guarnició de patates i tomàquet que acompanyen la peça principal de lluç en el fornejat. Per assegurar una textura ideal, cal tallar aquests ingredients en làmines molt fines. A més, prepara una maionesa que uneix tots els components en una elaboració completa i refinada.