Com fer allioli de codony? La recepta fàcil d'Ada Parellada
- La cuinera i propietària del restaurant Semproniana reivindica el codony i ens detalla com aprofitar-lo a la cuina
- La xef Ada Parellada ens detalla diverses maneres per cuinar-lo: escalivar, rostir, fer-ne un chutney o una crema
Fem un viatge al cor gastronòmic de la tardor per parlar del codony. La xef Ada Parellada ens redescobreix aquesta fruita sovint menyspreada, que quan es tracta amb cura pot brillar en plats dolços i salats. En una conversa al Cafè d'idees amb Lorena Amo, explica com treure'n el màxim partit. Tot i que avui gairebé ha desaparegut de les llars, el codony continua captivant aquells que s'atreveixen a cuinar-lo, puix cru és dur, àcid i astringent, però quan es cou es transforma.
En la seva secció Històries de bar ens convida a recuperar aquesta fruita que es pot domesticar amb el foc, i donar-li nous usos a la cuina: rostit o escalivat, o fer-ne un chutney o una crema. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona també ens regala la recepta del tradicional allioli de codony, ideal per acompanyar unes patates al caliu, un tall de carn, peix blau o verdures a la brasa.
| Ingredients | Preparació |
|---|---|
|
|