Plat Institute: un maridatge de ciència i menjar
- Flora Saura conversa amb l'Ignacio de Juan-Creix i la Carolina Angeli
- Experimenten i innoven fórmules d'alimentació
- Recupera els capítols d'Helvètica a RTVE Play
L'Ignacio de Juan Creix i la Carolina Angeli van néixer amb una curiositat desbordant. Aquesta fascinació i interès per saber com funcionaven les coses que els envoltaven els va portar a treballar en la innovació i a compartir la seva curiositat amb la societat i, especialment, amb la del futur. I és que en el seu estudi, Plat Institute, se centren en l'alimentació dels éssers humans mirant cap al futur. Es pot dir que treballen en ciència-ficció perquè, al cap i a la fi, i tal com expressa Juan-Creix, "la ciència-ficció és la ciència de demà". Amb l'Agenda 2030 cada dia més a prop, la Flora Saura els pregunta com la societat s'alimentarà d'aquí a uns anys. Segons els experts, "anirem del km 0 actual a poder produir menjar que encara ens queda més a prop, el produirem nosaltres mateixos". Preveuen que els sistemes de cultiu personal estaran molt avançats: "igual com ara tens una nevera, tindràs un aparell a la cuina on podràs fer el teu propi cultiu". En les cuines del futur afirmen que ja no existirà la brossa; hi haurà un sistema que permetrà posar la brossa orgànica, deshidratar-la i convertir-la en vaixella. Fins i tot pensen que els plàstics es podran convertir fàcilment en teixit o estris que es puguin necessitar en el dia a dia! "Hem de donar a la terra molt més del que estem agafant", expressen. El futur ha d'anar en aquesta direcció.
Plat Institute RTVE Catalunya
Disseny circular
Un dels seus clients en què han posat en pràctica el disseny circular és al bar Paradiso de Barcelona. Els amos no hi volien tenir residus i l'estudi els ha ajudat a transformar els residus plàstics en noves safates. "Hem fet una auditoria en què mesurem tots els residus que tenen anualment i el transformem en objectes de disseny funcional". Si el bar no hagués optat per aquesta opció, un tant per cent elevant de la brossa es cremaria i aniria a parar a la capa d'ozó. Això no interessa gens!
Plat Institute RTVE Catalunya
Invents que es mengen
Ets d'aquelles persones que té dificultats per empassar-se pastilles? Doncs a Plat Institute han creat una solució: una essència de poma amb diferents vitamines i medicaments que s'inhala i permet absorbir la medicina fàcilment. És una solució revolucionària! Un altre invent que prova Saura és un cotó de sucre del futur. Deixant enrere la gran quantitat de sucre que tenen aquests dolços, els de Plat Institute incorporen diversos sabors i amb una textura completament diferent. Fins i tot surten volant!
Aparells per cultivar a casa, microones que converteixen plàstic en teixit, essències que són medicaments o cotons de sabors: amb quin invent del futur et quedes?