Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els tests d'antígens positius es podran notificar a les farmàcies. Serà en cas de ser asimptomàtics o lleus. Salut amplia així els canals per comunicar positius per descongestionar la feina als centres d'atenció primària, col·lapsats per l'allau de casos nous.

Salut ha detectat els primers casos de "flurona" a Catalunya, la coinfecció de covid i grip. Són casos esporàdics que no presenten gravetat.

La covid condiciona un any més les Cavalcades de Reis. Seran amb mascareta, activitats a l'aire lliure i evitant aglomeracions.

Ferran Torres ja vesteix de blaugrana. La presentació del nou davanter coincideix amb l'entrenament de portes obertes al Camp Nou, l'endemà del triomf a Mallorca, que deixa al Barça a només 1 punt de la Champions.

El proceso devacunación no ha parado durante las vacaciones de Navidad: miles de sanitarios y enfermeros están haciendo guardia para no ralentizar las dosis de refuerzo. Elpersonal de enfermería de Cataluña insisten en cómo ese ritmo les está obligando a doblar turnos y cómo la prevención de otras patologías se está ralentizando. Recuerdan que durante estos dos años de pandemia han tenido que hacer frente a una situación ya precaria y a la que han tenido que añadir la administración de 13 millones de dosis de vacunas, solo en Cataluña y solo de COVID. "Hace dos años que llevamos esta carga tan bestia", denuncia Alba Brugués, la presidenta de la Asociación de Enfermería Familiar y Comunitaria de Cataluña y denuncia el cansancio acumulado durante los últimos dos años. La plantilla también ha tenido que asumir las bajas de los compañeros e insisten en que la falta de detección de enfermedades en el nivel de atención primaria pasará factura en los próximos años.

Tres personas de una misma familia, entre ellas un menor, han muerto en un accidente múltiple en Lleida, en la autopista AP-2. Ha habido más de 20 vehículos implicados. La niebla ha podido ser la causa del siniestro.
Según han indicado los Mossos d'Esquadra, el accidente ha ocurrido hacia las cinco la madrugada en el punto kilométrico 156 de la autopista AP-2, a la altura del municipio de Castelldans, en la comarca de Les Garrigues, y en el mismo se han visto implicados una veintena de vehículos, entre ellos algunos camiones.
La intensa niebla que se registra en la zona ha podido ser el desencadenante del accidente múltiple, han indicado fuentes de los bomberos, ya que la poca visibilidad puede haber impedido a los vehículos frenar a tiempo.
Foto: EFE/ Ramón Gabriel

Los hospitales no cierran nunca, tampoco en días como hoy. Esta es la segunda Navidad en pandemia y los sanitarios llegan a este último día del año cansados sobre todo psicológicamente. Aun así se van a reunir en pequeños grupos para poder tomar las uvas y dar la bienvenida a un 2022 que esperan que sea mucho mejor. También los pacientes intentarán pasarlo lo mejor que puedan.

Foto: TVE

Durant la nit de Cap d'Any més de 200 mossos estaran desplegats a la xarxa viària catalana. Un dispositiu policial especial també a pobles i ciutats per evitar imatges com la d'aquesta nit a l'Arc de Triomf a Barcelona. Una festa il·legal amb proclames negacionistes que ha acabat amb 14 denúncies i 1 persona detinguda.

L'Informatiu hem acompanyat l'equip de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona per fer balanç d'aquest 2021, marcat per la vacuna, l'òmicron i que acaba amb rècord de contagis un dia més.

3 persones, entre ells un menor, moren en un accident múltiple a l'AP-2 de Castelldans, a Les Garrigues. La mala visibilitat per la boira hauria provocat les 3 col·lisions.

L'Espanyol tanca l'any jugant aquesta tarda a Mestalla amb el València. I el Barça prepara el partit de diumenge a Mallorca amb 17 baixes, 10 d'elles per covid, i sense tancar la renovació de Dembelé. A partir de demà tindrà llibertat per negociar amb qualsevol equip. 

  • Augmenten els pacients ingressats i a l'UCI i la taxa de rebrot supera els 3.000 punts
  • La positivitat de les proves és del 17%, més del triple del 5% que estableix l'OMS per a considerar una epidèmia sota control
  • L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida restringeix l'entrada d'acompanyants davant l'augment de casos
  • El president del Govern considera que la prioritat ha de ser fer front a la sisena onada
  • Pedro Sánchez garanteix que hi haurà més taules de diàleg
  • En el discurs de balanç de l’any polític, el cap de l’executiu central ha destacat la millora de la convivència a Catalunya

En Barcelona, el Hospital del Mar aplica la realidad virtual a la rehabilitación de enfermos COVID. Con unas gafas y una bicicleta ergonométrica, los pacientes pueden salir virtualmente de la UCI y pasear por sitios emblemáticos de la ciudad. Es el primer Hospital de España que lo aplica.

Esto ha permitido que Jordi, que lleva 130 días ingresado en la UCI, haya paseado en bicicleta por uno de sus lugares favoritos: el centro de Barcelona.

Foto: EFE/LUIS TEJIDO.